Najnovije vesti

FAHRUDIN RADONČIĆ PODNOSI OSTAVKU NA MESTO MINISTRA BEZBEDNOSTI BiH: Lom među Bošnjacima, razlog migranti i respiratori!
Foto: BETA/ FENA/Almir Razic

razlaz

FAHRUDIN RADONČIĆ PODNOSI OSTAVKU NA MESTO MINISTRA BEZBEDNOSTI BiH: Lom među Bošnjacima, razlog migranti i respiratori!

Bosna i Hercegovina

Fahrudin Radončić danas će podneti ostavku na mesto ministra bezbednosti Bosne i Hercegovine

Ovu informaciju je potvrdio i sam Radončić koji je rekao da postoje tri razloga zbog kojih se odlučio na takvu odluku te da je čekao kraj pandemije i imenovanje njegovog zamenika.

"Prvi razlog je različito shvatanje migrantske krize, sa jedne strane mene kao ministra bezbednosti, a sa druge strane člana Predsedništva BiH Šefika Džaferovića i ministarke spoljnih poslova BiH Bisere Turković koji su stali na stranu pakistanskog ambasadora i koji ne ne shvataju i ne identifikuju migrantski bezbednosni problem" govori Radončić. 

foto: BETA/ FENA/Almir Razic

Za drugi razlog ističe ličnu procenu da odnosi SDA, SNSD i HDZ su takvi da zadugo neće napraviti dobar ambijent za rad u Savetu ministara BiH.

"Zbog toga zaista ne vidim razlog da sedim u Savetu ministara kao jedini lider jedne političke stranke" smatra predsednik Saveza za bolju budućnost (SBB).

Za treći razlog je istakao aferu “Respiratori” odnosno ono što se događalo poslednjih dana.

"Ja sam podržao tužioce, policiju i nezavisno pravosuđe da sankcionišu aferu i brutalnu pljačku, a SDA je to protumačila kao udar na Bošnjačke i bošnjački politički faktor. Očigledno da različito doživljavamo stvari koje se tiču sistemske korupcije. Ne prejudiciram ko je kriv, ja sam za nezavisno pravosuđe, ali ne možemo deliti političke stavove na način da se pravi haranga na Tužilaštvo BiH, da se proglašava antibošnjačkom aktivnošću, a znamo da su svi tužioci u ovom predmetu Bošnjaci" rekao je Radončić. 

Radončić ističe da nema nikakvih ličnih animoziteta između njega i predsednika SDA Bakira Izetbegovića već da se radi o strateškim razlikama.

"Mislim da je korektno da ne glumimo opoziciju u vlasti jer očito imamo različita stajališta. Mislim da sam uradio veliki posao kada je bilo najpotrebnije za državu. Vredelo je biti u Savetu ministara BiH za vreme pandemije i mislim da sam pokazao kako treba raditi" zaključio je Radončić. Radončić će na današnjoj sednici Saveta ministara BiH obavestiti kolege o svojoj odluci.

Kurir.rs / ATV,  Foto: BETA/ FENA/Almir Razic

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...