PUCAO SEBI DVA PUTA U GLAVU: Policiju zbunilo misteriozno samoubistvo u Banjaluci
Foto: Profimedia

istražitelji utvrdili o čemu se radi

PUCAO SEBI DVA PUTA U GLAVU: Policiju zbunilo misteriozno samoubistvo u Banjaluci

Bosna i Hercegovina -

D. T. (49) iz Banjaluke, koji je u utorak pronađen mrtav u ulici Milana Radmana, izvršio je samoubistvo ispalivši sam sebi dva metka u glavu iz pištolja "CZ".

Na to ukazuju preliminarni rezultati istrage koju sprovode banjalučko Okružno javno tužilaštvo i PU Banjaluka. Telo je pronađeno u podzemnoj garaži zgrade. U prvi mah sve je izgledalo kao ubistvo, ali dokazi zatečeni na licu mesta, prkosili su tom zaključku.

"Bilo je mnogo nejasnoća, jer su na glavi stradalog uočene dve ulazne rane. Jedna je bila ispod brade, a druga na slepoočnici. Pored tela je zatečen pištolj, u vlasništvu D. T., kao i dve čaure", kaže izvor blizak istrazi.

Pojašnjava da su zbog toga pored inspektora za krvne delikte na uviđaj izašli dežurni tužilac, te specijalista sudske medicine. Naložena je i obdukcija kojom je, kako saznajemo, potvrđeno da je bilo moguće da D. T. sam ispali oba hica.

"Obdukcija je potvrdila da prvi hitac, koji je ispaljen ispod brade, nije bio smrtonosan. D. T. je preminuo od drugog hica, ispaljenog u slepoočnicu", otkriva dobro upućeni izvor.

U Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci potvrdili su da je uviđaj na licu mesta izvršila dežurni tužilac Biljana Janković u saradnji s policijom.

"U konkretnom slučaju nisu pronađeni elementi krivičnog dela", rekla je portparol OJT Banjaluka Maja Đaković Vidović.

Motiv zbog koje je D. T. digao ruku na sebe nije poznat.

Kurir.rs/Novosti.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track