SKANDAL! BIH DALA 3.000 LAŽNIH VIZA PAKISTANSKIM TERORISTIMA: Bakir Izetbegović im pruža zaštitu
Foto: Profimedia, Printskrin

BOŠNJAČKA VLAST UZ RADIKALNE ISLAMISTE

SKANDAL! BIH DALA 3.000 LAŽNIH VIZA PAKISTANSKIM TERORISTIMA: Bakir Izetbegović im pruža zaštitu

Bosna i Hercegovina -

Opasno Ambasada Sarajeva u Islamabadu falsifikovala je 3.000 ulaznih dokumenata sa kojima su migranti došli na Balkan. Ministar sigurnosti Fahrudin Radončić podneo ostavku jer mu je zabranjeno da deportuje ilegalce

Vlast u Bosni i Hercegovini iskoristila je migrantsku krizu da „uveze“ najveću pretnju po bezbednost regiona, ali i Evrope.

Poslednji politički potres u Sarajevu i ostavka ministra sigurnosti BiH Fahrudina Radončića isterala je na videlo činjenicu da su SDA i njen lider Bakir Izetbegović od ove države napravili najsigurnije sklonište za potencijalne islamske teroriste, koje ambasada BiH u Islamabadu snabdeva i falsifikovanim ulaznim vizama, upozoravaju sagovornici Kurira. Taj dokument je, kako se sumnja, dobilo 3.000 migranata.

Radončić je otvoreno rekao da su se vladajuće strukture u BiH ogradile od njega i stale na stranu ambasadora Pakistana u Sarajevu i tako ga sprečile da legalno deportuje čak 9.500 migranata koji predstavljaju, kako je naglasio, ogroman sigurnosni rizik. Ukazao je da migrantske centre kontrolišu mafijaške grupe migranata.

Tuče i svađe

- Oni se u centrima ponašaju tako da su eksteritorijalni, tuku se, svađaju se. Imamo mafijaške grupe Alžira, Maroka i Pakistana koje polako preuzimaju te centre - rekao je Radončić.

foto: Beta

Stručnjak za bezbednost Dževad Galijašević kaže za naš list da je Radončić s razlogom upozorio na opasnost od skoro 10.000 osoba koje su iz Pakistana ušle u BiH i za koje ne može da se utvrdi pravi identitet.

- Ispalo je da nam je Pakistan smenio ministra zbog politike SDA i Izetbegovića. Pakistan je odavno izvor pretnji jer je stvorio talibanski pokret, a iz njega je nastala Al Kaida. Čvrste veze BiH i Pakistana postoje još iz vremena rata. Potvrđene su kada su uhapšeni organizatori brojnih terorističkih napada jer su mnogi imali pasoše BiH. Halid Šeik Muhamed, kome se sudi u bazi Gvantanamo zbog napada na Kule bliznakinje u Njujorku 2001, državljanin je BiH, živeo je u Sarajevu tokom ratne 1994, a posle rata u Zenici. Danas je takvim ljudima BiH odskočna daska za širenje delovanja u zapadnoj Evropi, pa čak i za terorističke akcije - objašnjava naš sagovornik.

Veliki problem

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik nedavno je otkrio da je ambasador BiH u Pakistanu, koji je Bošnjak, falsifikovao ulazne vize za 3.000 Pakistanaca, koji su ušli u zemlju i sada su ozbiljan bezbednosni problem i da se „sada vidi koliko je bilo važno što je Republika Srpska rekla da se na njenoj teritoriji ne mogu zadržavati migranti“.

Bivši ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak ispitivan je juče u Graničnoj policiji BiH o svojim saznanjima prilikom izdavanja nelegalnih viza Pakistancima.

Isti recept

BAKIR IZDAJE LAŽNA DOKUMENTA KAO ALIJA

Vojnopolitički komentator Vlade Radulović objašnjava da Izetbegović primenjuje isti recept koji je njegov otac Alija Izetbegović koristio kada je stvarao nezavisnu BiH.

foto: Profimedia

- Igrači su praktično isti kao u vreme rata. Setite se da je i Osama bin Laden imao bosanska dokumenta koja mu je tokom rata izdao službenik ambasade u Beču. Sada je akter Bakir Izetbegović jer je otkriveno da je ambasada BiH u Islamabadu izdala 3.000 lažnih viza. Balkanska ruta za migrante je i te kako živa, a poslednji teroristički napadi pokazuju da su mnogi radikalni islamisti i teroristi došli do Evrope kao lažni migranti - objašnjava on.

(Kurir.rs / Ivana Kljajić / Foto: Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track