NOVALIĆU POOŠTRENE MERE ZABRANE U AFERI RESPIRATORI: Svedocima ne sme da prilazi bliže od 50 metara
Foto: Youtube/Printscreen

muljaža sa respiratorima

NOVALIĆU POOŠTRENE MERE ZABRANE U AFERI RESPIRATORI: Svedocima ne sme da prilazi bliže od 50 metara

Bosna i Hercegovina -

Iz Tužilaštva BiH, ali i Suda BiH je potvrđeno da su premijeru Fadilu Novaliću blago pooštrene mere zabrane nakon žalbe tužilaca.

Tako prema novim merama Suda BiH, Novalić svedocima Tužilaštva ne sme da prilazi na manje od 50 metara, odnosno, nikako da se sastaje sa njima, uz određene izuzetke.

A izuzeci su u slučaju svedoka u Vladi Federacije s kojima Novalić i radi, a to su ministarka Jelka Milićević, sekretarka Edita Kalajdžić, ministar Vjekoslav Mandić i eventualno neki drugi. Prema pooštrenim merama zabrane Novalić će Tužilaštvo BiH svaki put morati da obavesti kada bude u potrebi da bude na manje od 50 metara od tih svedoka i s njima će moći da razgovara o svemu osim o predmetu "Respiratori".

Ove mere zabrane suštinski ništa mnogo ne menjaju osim tih proceduralnih stvari. Tako će premijer pre svake sednice morati da obavesti Tužilaštvo da će biti na manje od 50 metara od svedoka s kojima ne sme nikako da komunicira.

Podsetimo, Novalić je jedan od osumnjičenih u aferi "Respiratori" uz direktora Federalne uprave civilne zaštite Fahrudina Solaka i vlasnika firme "Srebrena malina" Fikreta Hodžića.

Kurir.rs/Klix.ba

Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track