DODIK O NASILJU U BUDVI: Sve podseća na scene iz Amerike, niko ne može to spokojno da gleda
Foto: AP

osudio hapšenja zvaničnika

DODIK O NASILJU U BUDVI: Sve podseća na scene iz Amerike, niko ne može to spokojno da gleda

Bosna i Hercegovina -

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik osudio je današnje hapšenje opštinskih zvaničnika u Budvi. Dodik je rekao da su "današnje scene ekstremnog nasilja u Budvi brutalne i za svaku osudu".

On je dodao da je za osudu i način rešavanja političkih pitanja neprimerenom policijskom akcijom, pogotovo jer, kako je naveo, nisu iscrpljena sva pravna i politička sredstva.

"Niko kome je stalo do mira i dostojanstva, bilo gde, a pogotovo u našoj regiji, ne može spokojno da gleda scene nasilja u Crnoj Gori. Prvo one s nasiljem prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi i njenoj imovini, prema episkopima i sveštenicima naše crkve, a onda i ove današnje scene nasilja nad lokalnim funkcionerima opštine Budva", rekao je Dodik.

Prema njegovim rečima, scene ekstremnog nasilja iz Budve nad službenikom lokalne samouprave neodoljivo podsećaju na nedavne scene iz SAD, u kojima je usled policijske torture zadavljen tamošnji Afroamerikanac.

"Vlast koja poseže za policijskom silom u rešavanju političkih pitanja gazi sva demokratska dostignuća i ne može se smatrati narodnom", kazao je Dodik.

On je dodao da "neki uvođenje demokratije silom smatraju vrhuncem svoje moći", a da on misli da je, u stvari, "u pitanju nemoć, koja se manifestuje kroz ovakve nervozne akcije".

Ranije danas u Budvi su uhapšeni Marko Carević i Krsto Radović, predsednik budvanske opštine i predsednik lokalnog parlamenta jer nisu dopustili inspektorima ulaz u zgradu opštine.

RTV Budva je prenela da su, osim Carevića i Radovića, privedeni i menadžer opštine Milo Božović, sekretar Sekretarijata za investicije Mladen Mikijelj, šef kabineta predsednika opštine Nikola Jovanović, kao i Carevićev brat i sin.

Navedeno je i da je policija odbornika opoziciong DF-a Đorđija Vujovića iznela iz zgrade i takođe uhapsila.

Uhapšeni su kasnije pušteni iz pritvora.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track