Najnovije vesti

ZATVOREN VRTIĆ U SRPCU PO TREĆI PUT OVE GODINE: Sedam radnika zaraženo korona virusom
Foto: Profimedia

republika srpska

ZATVOREN VRTIĆ U SRPCU PO TREĆI PUT OVE GODINE: Sedam radnika zaraženo korona virusom

Bosna i Hercegovina

Sedam radnika jednog vrtića u Srpcu u Republici Srpskoj pozitivno je na korona virus, zbog čega je ta predškolska ustanova zatvorena treći put u ovoj godini, saopšteno je u četvrtak na sednici lokalnog Štaba za vanredne situacije.

Zaraženi su, kako navodi Glas Srpske, direktorka i nekoliko vaspitača, dok među obolelima nema mališana iz te ustanove, koji će do daljeg ostati kod kuće.

U trenutku izbijanja zaraze u vrtiću se nalazilo oko 80 dece, od ukupno 180 koji su upisani u ovoj godini.

Direktor srbačkog Doma zdravlja Mirko Stojić rekao je da je jedan broj radnika bez simptoma, dok ostali imaju blaže simptome, poput kašlja ili grlobolje, zbog kojih su se javili porodičnim lekarima, prenose Nezavisne.

"Nakon testiranja utvrđeno je da su radnici zaraženi virusom korona, a zatim su odmah testirani i radnici sa kojima su bili u direktnom kontaktu i svi su bili pozitivni. Ne znamo još kako je došlo do zaraze, odnosno ko je nulti pacijent koji je uneo virus u vrtić", rekao je Stojić.

Zbog novonastalog stanja Štab za vanredne situacije opštine Srbac doneo je odluku da krene oštrija kontrola poštovanja zaštitnih mera.

Kurir.rs/Tanjug

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...