Najnovije vesti

PADAVINE POKRENULE VELIKO KLIZIŠTE KOD KLADNJA: Prekinuta glavna putna komunikacija prema Tuzli
Foto: Printscreen Youtube/ World Adventurer

bih

PADAVINE POKRENULE VELIKO KLIZIŠTE KOD KLADNJA: Prekinuta glavna putna komunikacija prema Tuzli

Bosna i Hercegovina

U potpunosti je obustavljen saobraćaj na delu magistralnog puta Tuzla – Sarajevo zbog velikog klizišta koje je pokrenuto u mestu Vitalj kod Kladnja. Ova informacija potvrđena je za Klix.ba iz Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Portparolka Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova TK Amra Kapidžić za Klix.ba je kazala da je saobraćaj obustavljen na deonici magistralnog puta M - 18, Tuzla- Sarajevo u 8:45 sati zbog pokrenutog klizišta.

Veliko klizište je pokrenuto u mestu Vitalj kod Kladnja usled obilnih kišnih padavina koje su ovo područje zadesile u toku protekla 24 sata.

Trenutno se očekuje izlazak ekipa na teren kako bi se počelo sa sanacijom klizišta, a na mestu događaja su policajci s područja Kladnja.

Inače, Kladanj je trenutno najpogođenije područje na prostoru Tuzlanskog kantona, veliki broj stambenih objekata je pod vodom, uništeno je nekoliko mostova te putna infrastruktura. Sve ekipe su na terenu, a tačan iznos nastale štete će biti poznat naknadno.

Kurir.rs/Klix.ba

Foto: Printscreen Youtube

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...