Najnovije vesti

MEKTIĆ ORGANIZOVAO PENA PARTI NA UKRINI: Bivši ministar BiH ne samo da ne haje za koronu nego i zagađuje reke (VIDEO)
Foto: Youtube/Crna Hronika

kakvo je ovo ludilo?!

MEKTIĆ ORGANIZOVAO PENA PARTI NA UKRINI: Bivši ministar BiH ne samo da ne haje za koronu nego i zagađuje reke (VIDEO)

Bosna i Hercegovina

Provod bivšeg ministra bezbednosti BiH, Dragana Mektića, na pena partiju na reci Ukrini, razbesneo je vlast u Republici Srpskoj pa je naložena istraga ovog slučaja.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS-a osudilo je upotrebu hemijskih sredstava u prirodnim vodotocima.

Iako iz Ministarstva ne navode imena "neodgovornih pojedinaca" njihov stav se odnosi na žurku koju je na Ukrini upriličio bivši ministar i aktuelni državni poslanik Dragan Mektić, koji se time pohvalio i na Tviteru.

"Na osnovu do sada prikupljenih podataka utvrđeno da je pena nastala iz topa za generator pene. 'Vode Srpske' su već naložile da se uzme uzorak vode za hemijsku analizu", navodi se u saopštenju.

Iz ministarstva podsećaju da je upotreba hemikalija pogubna za biljni i životinjski svet reka, a posebno je specifično što se to dogodilo na Ukrini, koja je jedinstvena i po specifičnom fenomenu "cvetanja reke", odnosno, "ukrinskom vodenom cvetu", koje izaziva jedna vrsta belog leptira.

"Neshvatljivo je i nedopustivo da se u svrhu zabave u reku ispuštaju hemikalije, a ministarstvo će do kraja insistirati da se utvrde sve okolnosti i kazne počinioci ovakvog zagađenja reka", naveli su iz Ministarstva.

Kurir.rs/Avaz.ba

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...