BRAČNOM PARU PREVARANATA PRITVOR OD MESEC DANA: Lažno se predstavljali, pretili policajcima, a oduzet im je i helikopter
Foto: Youtube/Printscreen

banjalučki boni i klajd

BRAČNOM PARU PREVARANATA PRITVOR OD MESEC DANA: Lažno se predstavljali, pretili policajcima, a oduzet im je i helikopter

Bosna i Hercegovina -

Osnovni sud u Banjaluci odredio je jednomesečni pritvor za Gorana Rosu, i mere zabrane uz oduzimanje dokumenata Martini Roso, koji su uhapšeni u akciji banjalučke policije kodnog naziva "Parma 2".

Goran i Martina Roso počinili su brojna krivična dela poput falsifikovanja i prevare, dok im se pojedinačno na teret stavljaju i druga krivična dela.

Goran Roso se sumnjiči i da je neovlašćeno pristupio zaštićenom kompjuteru i lažno se predstavljao na društvenim mrežama preko kojih je slao preteće poruke policijskim službenicima. Lažno se, i to kao zubarka, predstavljala i njegova supruga Martina koja je sa falsifikovanom diplomom stomatološkog fakulteta u Sarajevu otvorila ordinaciju u Banjaluci.

Šokantno je i što je prilikom pretresa policija zaplenila helikopter, veću količinu novca, uređaje za ometanje, prislušne uređaje, više mobilnih telefona i sim kartica. Helikopter je privremeno oduzet i nalazi se u prostorijama MUP-a. Bračni par je helikopter koristio za svoje potrebe, čime su se pohvalili i na društvenim mrežama. Nezvanično, usluge prevoza nudili su i za novac.

"Helikopter nije ni registrovan ni korišćen na zakonski način i iz tog razloga je privremeno oduzet. U narednom periodu Tužilaštvo će se svakako uključiti i preuzeti dalje rad sa policijom po tom pitanju i imaćemo svakako epilog", rekao je Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Da helikopter nema ispravne dokumente, potvrdili su za ATV i iz Direkcije za civilno vazduhoplovstvo BiH. VDH Helikopteru od aprila je suspendovana Potvrda o proveri dozvole za letenje.

O spornom helikopteru VDH gazela lokalni mediji su istraživali još prošle godine, kada je otkriveno da je kompanija VDH aero, čiji je vlasnik biznismen Dalibor Višić, nudila usluge medicinskog transporta pacijenata, a da za to nije imala potrebne dozvole. Uz sve to, VDH aero je nudila svoje usluge i posredstvom jedne privatne medicinske klinike, koja je helikopterski transport pacijenata oglašavala i putem bilborda, a cena transporta iznosila je 2.000 evra.

Kurir.rs/Atvbl.com

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track