BRAČNI PAR ROSO PRIVUKAO VELIKU PAŽNJU U REGIONU: Evo kako su zarađivali na helikopteru, a već su dobro poznati policiji
Foto: Youtube/Alternativna televizija

prevare, falsifikovanja, utaje...

BRAČNI PAR ROSO PRIVUKAO VELIKU PAŽNJU U REGIONU: Evo kako su zarađivali na helikopteru, a već su dobro poznati policiji

Bosna i Hercegovina -

Helikopter koji je bračni par Roso, uhapšen pre dva dana u policijskoj akciji "Parma dva", iznamljivao i tako zarađivao novac, nema potrebne dozvole za komercijalnu upotrebu.

VDH Gazela registrovana je na ime Dalibor Višić, i kako odgovaraju iz Direkcije za civilno vazduhoplovstvo BiH, nikada nije upućen nijedan zahtev kako bi se pribavila dozvola za komercijalne letove, tzv AOC certifikat.

Goran i Martina Roso, koji se sumnjiče za desetine krivičnih dela, nisu imali potrebne licence za letenje, ali su se letovima pohvalili i na društvenim mrežama. Istim helikopterom, pod nazivom VDH aero, komercijalni letovi, ali i medicinski transporti pacijenata, nuđeni su i prošle godine.

Goran i Martina Roso bliski su prijatelji biznismena Dalibora Višića. Ne povezuje ih samo sporni helikopter, već i drugi poslovni aranžmani. Martina Roso koja je nekoliko godina u Banjaluci radila kao lažna zubarka, u ordinaciji VDH dental, prostor je, prema nezvaničnim saznanjima, iznajmljivala od Višića, a zakup je koštao simboličnih 50 maraka. 15.000 maraka koštao je automobil koji je Goran Roso, navodno po dogovoru, prodao Daliboru Višiću. Vozilo je, kako se nezvanično saznaje, pripadalo porodici Žujić koja ga je poverila na čuvanje Goranu Rosu. Automobil je bio registrovan na ime Sejmanović Stefan, koji je uhapšen u akciji, a potom pušten. Goranu Rosu se zato stavljaju na teret i krivična dela utaja i prevara. Bračni par se prevarama bavio i ranije, a već jednom je hapšen u policijskoj akciji "Parma 1".

foto: Youtube/Alternativna televizija

"Sačekaćemo da istraga završi u potpunosti. Radi se i o nekoliko ljudi koji su nama odranije poznati kao izvršioci raznih krivičnih dela", kaže Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslaova RS.

foto: Youtube/Alternativna televizija

Goran Roso se sumnjiči i da je neovlašćeno koristio zaštićeni kompjuter, pod imenom Vedrana Nikodinovića, i policijskim službenicima slao pretnje. Bračni par se sumnjiči i za falsifikovanje. Goran Roso je više puta falsifikovao lekarske nalaze i slao ih Osnovnom sudu Banjaluka kako bi mu se progledalo kroz prste za već ranije počinjena krivična dela. Osnovni sud je juče odlučio, na zahtev Okružnog javnog Tužilaštva da mu odredi jednomesečni pritvor, a njegovoj supruzi mere zabrane koje uključuju oduzimanje dokumenata.

Kurir.rs/Atvbl.com Foto: Youtube/Alternativna televizija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track