DODIK NA POMENU ŽRTVAMA OLUJE: Ubijena deca su nas zavetovala da ovo NIKAD ne sme da se ponovi! Naša osveta je život!
Foto: RTRS

most u rači

DODIK NA POMENU ŽRTVAMA OLUJE: Ubijena deca su nas zavetovala da ovo NIKAD ne sme da se ponovi! Naša osveta je život!

Bosna i Hercegovina -

U Rači je u toku obilježavanje Dana sećanja na sve stradale i prognane Srbe u hrvatskoj vojno-policijskoj akciji "Oluja", a na mostu su se sreli predsednik Srbije Aleksandar Vučić, srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik predsednica Srpske Željka Cvijanović i premijerka Srbije Ana Brnabić.

Dočekao ih je patrijarh srpski Irinej.

foto: Kurir Printscreen

Na pomenu svim stradalim i prognanim Srbima Dodik je posebno naglasio koliko je među njima bilo i dece.

"Te '95 su stradala deca koja su nas zavetovala da tako ne što ne sme da se ponovi i da Srbi nikada više ne smeju da budu izbeglice i žrtve" rekao je Dodik i dodao:

"Naša osveta nije i neće biti smrt. Naša osveta je veća od toga, naša osveta je život, sloboda. Naša osveta je i to što danas postioje Srbi jer da su se ostvarili planovi onih koji su nas prognali nas danas ne bi bilo. Oluja je bila samo završni čin etničkog čišćenja" poručio je on.

foto: Kurir Printscreen

Srbija i Republika Srpska šestu godinu zaredom zajedno obeležavaju veliku srpsku tragediju, progon 250.000 Srba iz Hrvatske, ponovo na istom mestu kao i prvi put, na mostu preko kojeg je najveći broj izbeglica na traktorima prešao Savu i ušao u Srbiju.

Na spomen-ploči, koja je prvo obeležje stradalim Srbima tokom "Oluje", piše:

"Ovaj most je nemili svedok užasa i patnje srpskog naroda. Spasavajući sebe i svoju decu od zločina i sigurne smrti, ovuda, kao žrtve etničkog čišćenja, prođoše stotine hiljada Srba Krajišnika u avgustu 1995. godine. Došavši u Srbiju našli su nadu, utočište i spas".

Kompletan pomen stradalima u Oluji pratite UŽIVO OVDE.

Kurir.rs, Foto: RTRS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track