ISPRAVKA: Migranti nisu otvorili ilegalni kafić na Ilidži, niti su pravili incidente u tom objektu
Foto: Avaz.ba

sarajevo

ISPRAVKA: Migranti nisu otvorili ilegalni kafić na Ilidži, niti su pravili incidente u tom objektu

Bosna i Hercegovina -

Uprkos pisanju regionalnih medija da su ilegalni migranti otvorili ilegalni kafić na Ilidži i da je u tom prostoru bilo incidenata u kojima su učestvovali, te tvrdnje nisu zasnovane na činjenicama.

Naime, u članku koji je preneo i naš portal, pozivajući se na Dnevni avaz, pisalo je da je "nekolicina ilegalnih migranata otvorila kafić na terminalu Ilidža", i da je policija na tom mestu intervenisala "po ko zna koji put zbog tuče".

Za dalje tvrdnje takođe nije bilo jasnih dokaza, poput toga "da je za sada nepoznata osoba fiktivno iznajmila prostor iznad pekare gde su oni, bukvalno, otvorili kafić" i da se migranti "tu okupljaju da pijanče i drogiraju se".

Osim u naslovu, tvrdnja da je kafić ilegalno otvoren se ne spominje u članku. Umesto toga, tvrdi se da su “ilegalni migranti” otvorili taj ilidžanski kafić.

Takođe, u članku se citira i neimenovani korisnik Fejbuka: "Svedoci smo svakodnevnog bahatog ponašanja od strane N. N. lica koja nemaju ni dokumente niti bilo šta. Pušteni su i prepušteni sami sebi, a od silne droge i alkohola izgubili su pojam i ko su i šta su".

Moramo naglasiti da iako je u jednoj od objava, citat pripisan izvesnom Kenanu Rašinliću, on je kasnije naveo da su kafić otvorili migranti, ali ipak “ne ilegalno”.

Budući da postoje javno dostupni podaci o osobi koja je otvorila kafić, te tvrdnje su netačne.

Osim toga, da su se u pomenutom objektu dešavali “pijančenja, tuče i drogiranje migranata” netačna je informacija, budući da je policija u samom objektu intervenisala dva puta u toku ove godine, a ni u jednom od ta dva slučaja nisu bili u pitanju incidenti u kojima su učestvovali migranti.

Kurir.rs/Dnevni Avaz

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track