Najnovije vesti

DETALJI LIKVIDACIJE SLAVIŠE ĆULUMA: Tragovi DNK Siniše Šakića pronađeni na granama drveća!
Foto: Youtube/Atvbl.com, ATVBL

neoborivi dokazi

DETALJI LIKVIDACIJE SLAVIŠE ĆULUMA: Tragovi DNK Siniše Šakića pronađeni na granama drveća!

Bosna i Hercegovina

Tragovi DNK Siniše Šakića (35) zvanog Kinez iz Banjaluke, koji je osumnjičen za ubistvo sugrađanina Slaviše Ćuluma, pronađen je na mestu likvidacije.

Izvor blizak istrazi je kazao da su biološki tragovi Šakića otkriveni na granama drveća i još nekim mestima na lokaciji sa koje je pucano na Ćuluma.

"Ne možemo da govorimo o detaljima istrage, ali do sada prikupljeni materijalni dokazi ukazuju na to da je uhapšeni počinilac teškog ubistva. Istraga u ovom predmetu se nastavlja pod nadzorom republičkog tužilaštva", rekli su u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske.

U Tužilaštvu su istakli da u cilju zaštite istrage u ovom momentu ne mogu da iznose detalje.

Šakić je u ovom slučaju uhapšen 27. jula kada su mu specijalci stavili lisice na ruke u kafiću hotela "Bosna", "Getsbi", u centru Banjaluke zbog sumnje da je ubio Ćuluma. Privođen je i u maju nekoliko dana posle zločina. Tada je peške iz Hrvatske došao na granični prelaz Donja Gradina.

Graničnim policajcima je prilikom ulaska u BiH dao dokumenta na uvid, nakon čega je proverama utvrđeno da je MUP Republike Srpske za njim raspisao poternicu. Nakon ispitivanja je pušten, a novo hapšenje u julu je usledilo kada su, kako je tada saopštila policija prikupljeni neoborivi dokazi da je Šakić direktni izvršilac ubistva Ćuluma.

U policiji su tada istakli da mu je razbijen lažni alibi da je na dan ubistva, 15. maja, bio u Hrvatskoj.

Nezvanično, Šakić je deset dana pre ubistva porodicu izmestio van granica. Iako je tvrdio da u vreme likvidacije Ćuluma nije bio u Republici Srpskoj, došlo se do saznanja da ipak jeste, te da je dan nakon ubistva Ćuluma prebačen preko Save kod pomagača u Sisak.

Slaviša Ćulum
Slaviša Ćulum foto: ATVBL

Nakon drugog hapšenja Šakiću je određen jednomesečni pritvor koji mu ističe 30. avgusta.

Ćulum je ubijen 15. maja u blizini svoje kuće u Dragočaju kod Banjaluke kada su na njegov "golf" napadači, koji su pobegli motociklom, ispalili nekoliko kratkih rafala iz automatske puške. Obdukcijom je utvrđeno da je pogođen sa više od deset projektila, od kojih je jedan završio u glavi, što je bilo kobno.

Ubice su motociklom pobegle prema Gradišci. Ćulum je više puta osuđivan i odležao je oko deset godina robije zbog pokušaja ubistva i pljački.

Šakić i ubijeni Ćulum bili su u sukobu više godina iako su ranije bili bliski. Sukob između njih počeo je još 2010. godine. Prvi veći vatreni obračun dvojice bivših prijatelja bio je 28. februara te godine kada je Ćulum sivim "audijem" došao pred kuću Šakića da reše razmirice, a on je s balkona ispucao rafal na vozilo.

Tad niko nije ranjen, a obračun je nastavljen 1. marta 2010. godine kada je u razmeni vatre u Karađorđevoj ulici na Laušu između njih Ćulum ranjen u lijevo rame. Tada je sa Šakićem bio Aleksandar Babić i njih dvojicu policija je sumnjičila za pokušaj ubistva.

Kurir.rs/Glas Srpske/Avaz

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...