Najnovije vesti

TRI I PO GODINE ROBIJE ZA FATALNU SUNITU: Izrečena presuda za ubistvo mostarskog biznismena Nine Ivankovića
Foto: Avaz.ba

kraj suđenja

TRI I PO GODINE ROBIJE ZA FATALNU SUNITU: Izrečena presuda za ubistvo mostarskog biznismena Nine Ivankovića

Bosna i Hercegovina

Sudsko veće Kantonalnog suda u Mostaru kojim je predsedavao Elis Sultanić izreklo je danas presudu Suniti Hindić (21) iz Travnika za ubistvo mostarskog biznismena Nine Ivankovića (55) u njegovoj Villi na Buni kod Mostara.

Ona je osuđena na tri i po godine zatvora. Sudsko veće Kantonalnog suda je ovo krivično delo okarakterisalo kao ubistvo iz nehata, prenosi Srpskainfo.

Prema optužnici Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, koju zastupa tužiteljka Tanja Marčinko, Hindić se tereti da je 4. oktobra 2019. godine oko sedam sati ujutro ušla u sobu “Ville Ivanković“ u kojoj se nalazio Nino Ivanković te je, nakon verbalne svađe s njim, u jednom trenutku, u nameru da ga usmrti, ispalila hitac u njegovom pravcu. Usled zadobivene prostrelne rane Ivanković je obilno iskrvario i na licu mesta podlegao, prenosi Klix.

Osuđena Sunita Hindić i ubijeni Nino Ivanković su, kako je navedeno bili u ljubavnoj vezi.

Pre samog ubistva provodili su se uživajući alkohol i kokain, a u jednom trenutku došlo je do svađe između njih dvoje nakon čega je ona napustila objekat te se taksijem uputila u pravcu mostarskog naselja Ilići gde je bila privremeno nastanjena, navedeno je u optužnici.

Tokom vožnje je s njim razmenjivala SMS poruke, među kojim je napisala: "Ološu, mrzim te…". Potom se vratila u motel, u sobu u kojoj se nalazio Ivanković, gde su se nastavili kratko prepirati i gde ga je na koncu usmrtila iz njegovog pištolja CZ 7,65 dok joj je bio okrenut licem.

Tokom dokaznog postupka saslušani su brojni svedoci, među kojima su i pojedini gosti motela, koji su se i zatekli u vreme ubistva.

Saslušani su i pripadnici policije, među kojima i oni iz Policijske stanice Bugojno, na čijem području se Hindić skrivala nakon ubistva, te veštaci MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona i Federalne uprave policije, koji su vršili pretres mobilnog telefona i izvukli pozive i SMS poruke razmenjivane između Ivankovića i Hindić. Takođe, su saslušani brojni veštaci, a priloženo je stotinu materijalnih dokaza.

Osuđenu Hindić je advokat Nada Dalipagić branila navodima kao se radilo o spletu nesretnih okolnosti, ali veštačenja su pokazala da je u vreme počinjena ubistva bila potpuno uračunljiva.

Kurir.rs/Srpskainfo/Klix.ba

Foto: Avaz.ba

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...