Najnovije vesti

GDE ĆE BITI AMBASADA BIH U IZRAELU: Dodik je za Jerusalim, Komšić protiv!
Foto: RTRS

dilema

GDE ĆE BITI AMBASADA BIH U IZRAELU: Dodik je za Jerusalim, Komšić protiv!

Bosna i Hercegovina

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik najavio je da će već danas Predsedništvu BiH uputiti zahtev da BiH ambasadu u Izraelu iz Tel Aviva premesti u Jerusalem.

"Ja ću uputiti Predsedništvu BiH zahtev da donese odluku i izmesti Ambasadu BiH iz Tel Aviva u Jerusalem, jer očigledno je da je to visoki interes Sjedinjenih Američkih Država", kazao je Dodik ;na posebnoj sednici Narodne Skupštine Republike Srpske.

Navodeći da je u sporazumu potpisanom u Vašingtonu Srbija najavila izmeštanje svoje ambasade u Jerusalim, Dodik je upitao zašto i BiH ne bi uradila isto.

" A zgodna je prilika, jer dolazi i američki diplomata Metju Palmer, smatram da je to zgodna prilika da mu kažem to", kazao je Dodik.

Hrvatski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić ocenio je da Dodikova najava o premeštanju ambasade BiH iz Tel Aviva u Jerusalim i Dodikovo zalaganje za, kako on kaže, američke interese licemerno, čak i smešno.

Prema njegovim rečima, Dodik na taj način želi da prikrije svoj sukob s američkom administracijom, dodavši da o "ovakvim populističkim predlozima nema priče".

Kurir.rs/Beta

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...