Najnovije vesti

CVIJANOVIĆEVA: Republika Srpska neće primati migrante jer nema uslove za njihov smeštaj (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

odlučno

CVIJANOVIĆEVA: Republika Srpska neće primati migrante jer nema uslove za njihov smeštaj (VIDEO)

Bosna i Hercegovina

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je u Banjaluci da Srpska ne može da prima migrante jer nema uslove za njihov smeštaj i ukazala da, kada je reč o tom pitanju, postoje bezbednosni, zdravstveni, društveni i socijalni problemi.

"Imam puno poverenje u našu policiju i Ministarstvo unutrašnjih poslova, jer znaju šta rade u situaciji koja se odnosi na migrante. Naravno, olakšana je stvar time što su Republika Srpska i njene institucije jasno zauzele čvrst stav o migrantima i to na vreme pre nekoliko godina", rekla je Cvijanovićeva.

Ona je podsetila da je, kada je bila predsednica Vlade Srpske, definisano da Republika Srpska ne može primati migrante i da mora da se bori protiv ove pojave pravnim i dozvoljenim sredstvima, kao i da pokuša da utiče na organe BiH da rade svoj posao i rešavaju pitanja readmisije i jačanja Granične službe BiH.

"Tu se naša policija stavila na raspolaganje znajući koliko je važno da granica bude zaštićena. Razumemo da imamo problem i zato očekujemo od EU da štiti svoje granice, ne samo na prelasku u Hrvatsku, nego da migranti ne uđu u Srbiju i Srpsku. Očekujemo i da institucije BiH rade svoj posao na povratku migranata u njihove zemlje", zaključila je.

Kurir.rs/RTRS

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...