Najnovije vesti

DODIK O PRVOM OBAVEŠTAJCU BIH: Nedolično je da na čelu OBA bude neko ko krije diplomu
Foto: Youtube prtscr / RTRS

skandal

DODIK O PRVOM OBAVEŠTAJCU BIH: Nedolično je da na čelu OBA bude neko ko krije diplomu

Bosna i Hercegovina

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik smatra da je nedolično da na čelu Obaveštajno-bezbednosne agencije (OBA) BiH bude čovek koji skriva diplomu, te da u vezi sa njim postoji mnogo spekulacija, što treba da se izvede na čistac.

Komentarišući to što je u Tužilaštvu BiH formiran predmet na osnovu krivične prijave protiv direktora OBA BiH Osmana Mehmedagića, Dodik je rekao da ne zna po čemu se radi, da je dosta konfuzije bilo u vezi diploma, načina organizacije rada, zloupotreba koje se odnose na prisluškivanje, ali da zavređuje pažnju.

On je dodao da tu postoji mnogo spekulacija i da je jedini način da se to izvede na čistac.

"Mislim da je nedolično da na čelu te agencije stoji jedan takav čovek koji skriva diplomu. U Zakonu piše da to mora biti osoba koje ima VSS, a on to nije dokazao. Postavlja se pitanje, ako nije imao, kako je mogao da bude četiri godine i kakva je ovo zemlja u kojoj može tako da bude", rekao je Dodik.

U Tužilaštvu BiH formiran je predmet na osnovu krivične prijave protiv direktora Obaveštajno-bezbednosne agencije (OBA) BiH Osmana Mehmedagića koju je dostavila grupa zaposlenih u toj agenciji, potvrđeno je za RTRS u tom tužilaštvu.

"Tužilaštvo BiH je primilo prijavu. Formiran je predmet koji je dat u rad postupajućem tužiocu. U toku su provere navoda iz prijave ", navodi se u odgovoru iz Tužilaštva BiH.

Mehmedagića optužuju za stvaranje paraobaveštajnog centra u korist SDA, a u prijavi se detaljno opisuje prisna veza Mehmedagića i predsednika Suda BiH Ranka Debeveca.

Neki od navoda iz prijave su izazivanje nacionalne i verske mržnje, neovlašteno prisluškivanje, sve u svrhu diskreditacije političkih protivnika SDA, prenosi RTRS.

Kurir.rs/RTRS

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...