Najnovije vesti

OBEZBEĐENJE ZAROBILO RADNIKE U SARAJEVU: Policija nije nadležna, jedini izlaz je opasan po život (VIDEO)
Foto: Screenshot YT/Klix.ba

sramota

OBEZBEĐENJE ZAROBILO RADNIKE U SARAJEVU: Policija nije nadležna, jedini izlaz je opasan po život (VIDEO)

Bosna i Hercegovina

Iako prethodnih dana nisu mogli ući u prostorije kompanije, radnici Poslovne agencije na sarajevskoj Skenderiji od jutros su "zarobljeni" u svojim kancelarijama jer im sada obezbeđenje ne dozvoljava da ih napuste.

Kako je za Klix.ba rekao jedan od radnika, koji je sa preostalih 50 kolega u prostorijama kompanije, jutros ih je radnik obezbeđenja pustio unutra, ali kako je navela, sada ne dozvoljavaju da izađu na službeni izlaz.

Iako je Opštinski sud u Sarajevu doneo rešenje o uklanjanju zaštitara ispred preduzeća, naš sagovornik je rekao da ga sudska policija nikada nije predala.

"Jutros smo svi preskočili betonske barijere koje još uvek stoje na ovom mestu i zaštitari su nas pustili. Međutim, sada su nam rekli da lestvicu možemo izlaziti samo kroz prozore, ali to nije moguće za sve zaposlene, jer postoje invalidi i oni koji se plaše visine “, dodala je Maja Marilović, zaposlena u Poslovnoj agenciji.

Kako je Marilović istakao, ovaj incident prijavili su sarajevskoj policiji, ali su rekli da nisu nadležni.

"Napali su nas čak i rekli da ne mogu da nam pomognu i da je to bila nadležnost pravosudne policije koja se nikada nije pojavila. Policija je sada ispred naše kompanije i rekli su da će nas zapisati ako pokušamo da izađemo. Zaista ne znamo kako to da uradimo. reši ovo i da li ćemo moći da idemo kući do kraja dana, ali ova agonija ne prestaje “, izjavila je.

Fotoreporter portala Kliks.ba zabeležio je na terenu da zaposleni u Poslovnoj agenciji rizikuju da budu povređeni izlaskom kroz prozore merdevinama, a Miljacka je u blizini i prilično je visoka.

Podsećamo da zaposleni u Poslovnoj agenciji već danima ne mogu da uđu u svoje kancelarije. Betonske barikade teške nekoliko tona postavila je kompanija Brend d.o.o. koji su kupili zgradu preko puta, a razlog je navodni imovinsko-pravni spor na 50 kvadrata.

Općinski sud u Sarajevu presudio je da ukloni obezbeđenje, ali ne i konkretne barijere, ali odluka nikada nije uručena, a radnici su rekli da im je ugroženo pravo na rad i da će oni i 800 njihovih klijenata snositi posledice.

Ranije su za portal Kliks.ba rekli da su se obratili inspekciji i vlastima u Sarajevu, ali da nisu dobili nikakvu konkretnu pomoć, već su samo odgovorili da ovaj problem nije u njihovoj nadležnosti.

Kurir.rs/Klix.ba

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...