Najnovije vesti

ULICE BANJALUKE OKIĆENE SRPSKIM ZASTAVAMA: Obeležava se Dan srpskog jedinstva (FOTO, VIDEO)
Foto: RTRS

SVEČANO

ULICE BANJALUKE OKIĆENE SRPSKIM ZASTAVAMA: Obeležava se Dan srpskog jedinstva (FOTO, VIDEO)

Bosna i Hercegovina

Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave obeležava se danas u Banjaluci i lokalnim zajednicama Republike Srpske i Brčko distrikta.

Centralna manifestacija - svečana akademija pod nazivom "Pohvala srpskom narodu" biće održana večeras u Banjaluci na platou ispred Hrama Hrista Spasitelja.

Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave biće obeležen i u Trebinju polaganjem cveća na spomenik na Trgu slobode.

U Bijeljini će gradonačelnik ovog grada Mićo Mićić podići zastavu Republike Srpske na jarbol ispred zgrade Gradske uprave.

foto: RTRS

Praznik će biti obeležen i u Zvorniku, organizovanjem časa na platou ispred Osnovne škole "Sveti Sava" i Muzičke škole "Vojin Komadina".

Na Sokocu će biti položeni venaci na Spomen-obeležje solunskim dobrovoljcima.

U Brčkom će Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave biti obeležen polaganjem cveća na Spomenik srpskim braniocima Brčkog.

Vlada Republike Srpske usvojila je 10. septembra zaključak da se 15. septembar obeležava kao Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

Republički organi i jedinice lokalne samouprave u obavezi su da obeleže ovaj dan uz obavezno isticanje zastave Republike Srpske.

Rukovodstva Srpske i Srbije dogovorila su na sastanku krajem avgusta u Beogradu o zajedničkom obeležavanju praznika Srpske i Srbije - 15. septembra, dana kada je probijen Solunski front.

Tim povodom, ulice Banjaluke okićene su od sinoć sa 500 srpskih zastava.

Zastave Republike Srpske i Srbije postavljene su na glavnim saobracajnicama kroz uži centar grada.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...