DODIK: Važno je da Tramp sazna istinu! U SAD je pogrešna slika o Srbima jer nas muslimani satanizuju!
Foto: EPA / Yuri Gripas, Youtube prtscr / RTRS

politika nemešanja

DODIK: Važno je da Tramp sazna istinu! U SAD je pogrešna slika o Srbima jer nas muslimani satanizuju!

Bosna i Hercegovina -

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je važno da se obraća američkom predsedniku Donaldu Trampu kako bi ga obavestio o viđenjima važnih pitanja iz ugla Republike Srpske.

Govoreći o pismima koje je uputio Trampu u nekoliko navrata, Dodik ističe da putem pisama pokušava američkom predsedniku ili njegovim najbližim saradnicima da približi viđenja i stavove Srpske.

"Važno je da se direktno obraćam američkom predsedniku i da ga obavestim o nekim važnim pitanjima jer postoji pogrešna percepcija koju su nametnuli muslimani, putem svojih udruženja u Americi, klevećući i satanizujući Srbe", rekao je Dodik u intervju za MIS televiziju koji prenosi RTRS.

Dodik kaže da je njegova podrška Trampu bazirana na činjenici što je predsednik SAD-a u više navrata govorio da je njegova politika - politika nemešanja u unutrašnja pitanja drugih zemalja.

foto: Youtube prtscr / RTRS

"Amerika nije odustala od uplitanja, ali to je zbog tog što sam Tramp još nije uspeo da nametne svoju politiku na unutrašnjem planu iz određenih razloga, između ostalog, i zbog 'duboke države', rekao je on.

Kada je reč o izborima u SAD-u, Dodik je rekao da ne želi da se meša i sugeriše Srbima u Americi za koga da glasaju, ali da je jasno da bi Srbima i Srpskoj odgovarala pozicija u kojoj Tramp ostaje predsednik.

Govoreći o pristupanju BiH inicijativi "mini šengen", srpski član Predsedništva rekao je da veruje da će BiH u narednih 30 do 60 dana postati deo te inicijative.

Kurir.rs / Tanjug,

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track