Najnovije vesti

DODIK: Ključna reč za SRPSKI narod je SLOBODA a sinonim za nju je Republika Srpska!
Foto: Youtube prtscr / RTRS

dan Bijeljine

DODIK: Ključna reč za SRPSKI narod je SLOBODA a sinonim za nju je Republika Srpska!

Bosna i Hercegovina

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je na proslavi Dana grada u Bijeljini da je sloboda ključna reč za srpski narod koji je za nju kroz prošli vek dao gotovo polovinu svoje populacije, ali nikada nije pristao da ima one koji će ga tlačiti, izrabljivati, mučiti i ubijati.

Dodik je poručio da srpski narod slobodu koju ima ne sme da izgubi, prenosi RTRS.

"Moramo se okupiti oko reči sloboda, a sinonim za tu slobodu danas je Republika Srpska," naglasio je Dodik.

Dodik je rekao novinarima da se ta sloboda gradila i gradi i na principima antifašizma, ali i da su se iza fašizma krili oni koji su sa Srbima zajedno živeli, a počinili su nad njima strašne zločine, kao što je to bila Nezavisna Država Hrvatska sa planom da Srbe pobije, prekrsti i raseli.

"Počast stradalima, ne smemo izgubiti sećanje na njih" poručio je Dodik.

Dodik je istakao da je Bijeljina strateški važan deo Republike Srpske, grad koji se vidljivo razvija i koji očekuju značajni projekti čiji je cilj poboljšanje kvaliteta života na ovim prostorima, poput izgradnje auto-puta, drinskog nasipa i drugih potrebnih komunalnih objekata. 

foto: Youtube prtscr / RTRS

Na svečanoj sednici Skupštine grada u Centru za kulturu "Semberija" Dodiku je uručeno najviše priznanje Bijeljine - Povelja grada, za izuzetan doprinos razvoju lokalne samouprave i zalaganje za izgradnju vitalnih infrastrukturnih projekata u Bijeljini.

Uz čestitke građanima Bijeljine, Dodik je rekao da Republiku Srpsku i Srbiju treba čuvati, jačati i slaviti, jer je to garant slobode i identiteta srpskog naroda.

Bijeljina je danas proslavila Dan grada i 77 godina od prvog oslobođenja od fašističkog okupatora u Drugom svetskom ratu nizom manifestacija u čast herojima iz proteklog Odbrambeno-otadžbinskog rata i Narodnooslobodilačke borbe, kao i dodelom priznanja zaslužnima za razvoj lokalne zajednice.

Kurir.rs / Tanjug,  Foto: Youtube prtscr / RTRS

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...