DODIK PORUČIO U BANJALUCI: Građani Republike Srpske najviše veruju policiji, mnogo je izazova sa kojima ona treba da se bori
Foto: Profimedia

srpski član predsedništva bih

DODIK PORUČIO U BANJALUCI: Građani Republike Srpske najviše veruju policiji, mnogo je izazova sa kojima ona treba da se bori

Bosna i Hercegovina -

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske promovisalo je danas u Banjaluci 325 kadeta 21. klase Jedinice za policijsku obuku - Policijske akademije i sedme klase Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ).

Ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač rekao je da mu je čast da se obrati kadetima koji će od sutra štiti građane RS, njihovu imovinu i raditi ono što su naučili na akademiji.

On je naglasio da građani RS mogu da budu nove snage MUP-a, da su ovi kadeti ogledalo MUP-a i Republike Srpske.

"MUP vašim školovanjem nastavlja ostvarenje svog cilja, a to je da podmladimo policiju i da imamo mlade kadrove za budućnost Republike Srpske. Vlada ulaže ogromna sredstva da bi MUP bio na usluzi građanima. Samo u Centar za obuku je i biće uloženo više od devet miliona KM", rekao je Lukač, koji je uručio diplome trojici najboljih u klasi.

Član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik rekao je da je nova generacija policajaca dokaz RS da može, pored svih izazova, da se posveti školovanju policije kojoj narod u RS najviše veruje.

"Zato je vaša uloga veoma važna, da obezbedite da ovaj narod ima poverenja u vas. Vi ste najbolji među nama, koji uspevaju da naše snove pretvore u stvarnost, da Republika Srpska bude zemlja stabilnosti, da nikome ne dozvolite kršenje zakona, bez obzira koliko bio visoko pozicioniran", poručio je Dodik kadetima.

On je rekao da je mnogo izazova sa kojima policija treba da se bori, te poručio da će se vlasti u entitetu potruditi da policija ima najbolje uslove za rad.

"Vaša dobrota mora da se oseti na svakom mestu, ali i strogoća, jer ne sme biti propusta nigde. Imamo velike nade u vas, krenuli smo sa ovom akademijom davno, ranije su vaše kolege školovane i odlazile na ulicu, ali vratili smo praksu da vi koji upišete akademiju imate posao", istakao je Dodik.

On je napomenuo da je "Republika Srpska izgubila vojsku, ali nije i policiju, koja treba da bude bedem u odbrani Republike Srpske i njenih vrednosti, stabilnosti i mira".

"Činićemo sve da budete zadovoljni jer smatramo da radite jedan od najvažnijih poslova u Republici Srpskoj", naglasio je Dodik, prenela je Srna.

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović je poručila da su institucije Republike Srpske opredeljene da jačaju bezbednosne kapacitete entiteta, na koju svi treba da budu ponosni.

"Cilj mora biti očuvanje Republike Srpske, da bude jaka, stabilna, neupitna i jedino mesto za život svih nas", poručila je Cvijanović.

Ona je naglasila da građani RS imaju poverenje u policiju znajući da ona štiti ustavni poredak entiteta, bezbednost i građane, zbog čega institucije moraju da vode računa o primanjima i uslovima u kojima radi policija.

Predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković istakao je da je posao policajca ogledalo svake zemlje, te da je RS ponosna na svoju policiju i Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track