POHAPŠENI ZBOG LAŽNIH DOJAVA O NAMEŠTENIM UTAKMICAMA: U akciji Vektor 1 u Čajniču oduzete bombe, automobili, puška papovka i novac
Foto: Shutterstock

mup rs

POHAPŠENI ZBOG LAŽNIH DOJAVA O NAMEŠTENIM UTAKMICAMA: U akciji Vektor 1 u Čajniču oduzete bombe, automobili, puška papovka i novac

Bosna i Hercegovina -

Policijski službenici Odeljenja za visokotehnološki kriminalitet Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske su, po naredbi Osnovnog suda Foča, a uz kordinaciju Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju, nastavili realizaciju operativne akcije kodnog naziva "Vektor 1", u okviru koje su uhapšene tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivična dela prevara i pranje novca.

Slobode su lišeni B.S. i M.R. iz Čajniča i M.K. iz Foče, trenutno nastanjen u Čajniču, saopšteno je iz MUP-a Republike Srpske.

Kako je navedeno, prilikom pretresa kuća i prostorija koje koriste osumnjičena lica pronađeno je i oduzeto: računar, tablet, više komada različitih mobilnih telefona, SIM kartica, nosača SIM kartica, uplatnice, isplatnice i evidencije koje se mogu dovesti u vezu sa predmetnim krivičnim delima, kao i automobil marke "Audi A6", četvorocikl marke "CF Moto TERRALANDER 800", novac u iznosu od oko 8000 KM, poluautomatska puška tzv. "papovka", osam komada ručnih bombi, oko 800 komada bojeve municije raznog kalibra i tri štapina, prenosi RTRS.

"Nakon izvršene kriminalističke obrade, uz saglasnost postupajućeg tužioca OJT Trebinje, navedena lica su nakon izvršene kriminalističke obrade, puštena na slobodu, dok će protiv njih biti podnesen izveštaj o izvršenim krivičnim delima nadležnom tužilaštvu", navodi MUP Srpske.

Utvrđeno je da su navedena krivična dela vezana za lažne dojave o nameštenim sportskim mečevima.

Kurir.rs / Tanjug,

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track