Najnovije vesti

ALŽIRAC KOJI JE POTEGAO PIŠTOLJ NA POLICAJKU KRIO NOVAC U ĆELIJI: Kad su demontirali krevet, imali su šta da vide
Ilustracija, Foto: AP / Kemal Softic

otkriveno u pretresu

ALŽIRAC KOJI JE POTEGAO PIŠTOLJ NA POLICAJKU KRIO NOVAC U ĆELIJI: Kad su demontirali krevet, imali su šta da vide

Bosna i Hercegovina

Migrant iz Alžira, Adel Gebror, koji je Klašnicama kod Laktaša u junu ove godine potegao pištolj na policajku u ćeliji za zadržavanje Okružnog tužilaštva Banjaluka uspeo je da sakrije 1.700 maraka (oko 867 evra), koje su pronađene tek 1. oktobra u pretresu.

"Osumnjičeni Adel Gebror je dok je boravio u pritvorskoj jedinici sakrio novac ispod fiksnog drvenog kreveta tako da je nekoliko novčanica u apoenima od 50 i 100 KM urolao i ubacivao ih u mali otvor, odnosno, rupu na spoju između kreveta i zida", kažu iz Tužilaštva.

Naime, nakon što je premešten iz ove ćelije migrant je svom advokatu kazao za skriveni novac, a ovaj je to preneo tužiocu.

"Po primljenoj informaciji ovo Tužilaštvo je u prisustvu branioca optuženog Gebrora, ovlašćenog prevodioca i policijskih službenika MUP-a Republike Srpske zakazalo i obavilo uviđaj 1. oktobra i nakon demontiranja drvenog kreveta pronađen je novac u ukupnom iznosu od 1.700 maraka", kažu iz tužilaštva.

Okružno javno tužilaštvo je novac deponovalo u Osnovni sud u Banjaluci i saglasilo se da se novac vrati optuženom.

Inače, nakon što je pištoljem zapritio policajki koja je ispalila hitac u samoodbrani nastala je prava drama i potera. Pripadnici Žandarmerije i Specijalna antiteristička jedinica (SAJ), te policajci PU Banjaluka tragali su za grupom od pet migranata, a korišćen je i policijski helikopter.

Kurir.rs/Avaz.ba

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...