U SARAJEVU OBAVEZNO NOŠENJE MASKI I NA OTVORENOM: Policija kontroliše da li se poštuju mere, kazne idu i do 750 evra
Foto: EPA/ Fehim Demir

bih

U SARAJEVU OBAVEZNO NOŠENJE MASKI I NA OTVORENOM: Policija kontroliše da li se poštuju mere, kazne idu i do 750 evra

Bosna i Hercegovina -

Nošenje maski u Sarajevu obavezno je i na otvorenom prostoru, a da li se naredbe poštuju pratiće pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo.

Načelnik Sektora uniformisane policije Džafer Hrvat je kazao da su kazne za nepoštovanje naredbi, koje su donete zbog pogoršanja epidemiološke situacije, od 500 do 1.500 KM (od 250 do 750 evra).

Istakao je da će policija učiniti maksimalne napore da animira građane da poštuju mere, ali da to ne znači da će zanemariti druge zadatke.

"Naredbom se nalaže pravnim subjektima da osiguraju klizno radno vreme kako bi se smanjile gužve u javnom prevozu. Takođe, osnovnim i srednjim školama naloženo je da organizuju rad od 7.30 do 9 sati radi rasterećenja u javnom prevozu.

Nalaže se svim pravnim subjektima i fizičkim osobama koje imaju više od 20 zaposlenih da hitno donesu krizni plan pripravnosti kojim će biti usklađena organizacija rada. Naredbe su na snazi od danas. Sve što nije regulisano ovom naredbom jeste federalnom koja je donesena 1. oktobra," rekla je članica Kriznog štaba Kantona Sarajevo Alma Kadić Dalje naredbe će se prilagođavati u skladu s procenom situacije Kriznog štaba.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track