Najnovije vesti

ŽELJKA CVIJANOVIĆ O POGORŠANOJ EPIDEMIOLOŠKOJ SITUACIJI: Zdravstveni sistem Srpske pod pritiskom, prioritet je zaštita života
Foto: Printscreen Youtube/RTRS vijesti

republika sprska

ŽELJKA CVIJANOVIĆ O POGORŠANOJ EPIDEMIOLOŠKOJ SITUACIJI: Zdravstveni sistem Srpske pod pritiskom, prioritet je zaštita života

Bosna i Hercegovina

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović je povodom pogoršane epidemološke situacije poručila da je prioritet zaštita ljudskih života i javnog zdravlja, a uz to i ekonomije, odnosno očuvanje privrede.

Cvijanović je u intervjuu Srni rekla da je zdravstveni sistem Srpske pod ogromnim pritiskom, a najviše zdravstveni radnici.

"Pod pritiskom su i pacijenti koji imaju potrebu za zdravstvenom zaštitom i raznim intervencijama, a sad se to čini u posebnom režimu", rekla je Cvijanvićeva.

"Da bi zdravstveni sektor izdržao teret ove krize, tome služe i razne mere, ali i apeli da ih se pridržavamo. Naravno, živi smo ljudi, i svako može da pogreši ili zanemari određenu meru, ali to treba da su izuzeci, a ne opšte pravilo", rekla je, između ostalog, Cvijanović.

Govoreći o tome da li su mere podrške privredi dale efekte, ocenila je da je vlada u značajnoj meri intervenisala prema privredi, odnosno, privatnom sektoru da bi se sanirale posledice pandemije ili olakšalo preživljavanje privrednih subjekata i radnih mesta građana zaposlenih u ovom sektoru.

O vođenju novih restriktivnijih mera, Cvijanović je rekla: "Znamo da potpuno zatvaranje ne mogu preživeti ni mnogo jači i razvijeniji od nas, zato tražimo rešenja, kao i druge zemlje, kojima bi se napravio koliki toliki balans u okviru donesenih mera".

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...