AMBASADOR BIH U AUSTRIJI: Beč je neprepoznatljiv, više ništa neće biti isto! Ulice su puste, strah je ušao među ljude (VIDEO)
Foto: Printscreen Youtube/Al Jazeera Balkans

Kemal Kozarić

AMBASADOR BIH U AUSTRIJI: Beč je neprepoznatljiv, više ništa neće biti isto! Ulice su puste, strah je ušao među ljude (VIDEO)

Bosna i Hercegovina -

Beč je osvanuo kao neprepoznatljiv grad posle terorističkog napada, rekao je ambasador BiH u Austriji Kemal Kozarić.

Puste ulice i strah građana u vazduhu slute da više ništa neće biti isto u glavnom gradu Austrije rekao je Kozarić za sarajevski portal Klix.

Iznenađen kao i celi svet zbog onoga što se sinoć dešavalo na ulicama Beča, ambasador ističe da je ovaj teroristički čin poslednje što je trebalo jednom ovakvom gradu koji je bio proglašen najboljim i najsigurnijim gradom za život.

"Skoro polovina stanovnika u ovom gradu su doseljenici koji su zajedno s domaćinima imali sve što je potrebno za normalan život, ali nažalost, sada nam se desilo ovo. Ja sam ovde dve godine i nikada nisam doživio neku neugodnost, nikada me niko nije zaustavio na ulici, tražio ličnu kartu ili učinio bilo šta. Uvek sam mogao sigurno da šetam gradom i u kasnim noćnim satima. Osećao sam se se sigurno. Ali, sada je ušao strah među ljude. Beč se već jutros ne može prepoznati", naveo je Kozarić.

Kaže da škole u Beču jutros ne rade, a ljudi koji nisu morali da odu na posao, pozvani su da ostanu u kućama.

Javni prevoz, kaže, radi, ali je na ulicama primetno mnogo manje ljudi.

Ne sumnja, dodaje, da će policija učiniti sve da uhapsi počinioce i strogo ih kazni.

"Svi su jedinstvenog stava da se ovaj čin ne može tolerisati. Na ulicama grada je i vojska, kontrolišu se svi ulazi u grad i izlazi iz njega. Akcija i dalje traje, zbog čega iz policije daju informacije 'na kašiku'. Još nisu izneli u javnost imena poginulih, povređenih, kao ni počinilaca terorizma", rekao je Kozarić.

S obzirom na zatvorenost policije, ambasador BiH u Austriji još nije obavešten da li među povređenima i poginulima ima državljana BiH.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track