CVITANOVIĆ POZVAO RADIĆA PREKO INTERFONA, PA GA ZASUO MECIMA IZ PUŠKE: Detalji ubistva u Mostaru (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

osumnjičeni ubrzo uhapšen

CVITANOVIĆ POZVAO RADIĆA PREKO INTERFONA, PA GA ZASUO MECIMA IZ PUŠKE: Detalji ubistva u Mostaru (VIDEO)

Bosna i Hercegovina -

Posle ubistva Marka Make Radića (61) koga je u ponedeljak uveče u Mostaru ubio Josip Cvitanović Cviki (46), iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kanton danas su se oglasili i naveli da im je podršku u akciji otkrivanja, lociranja i hapšenja pružila Obaveštajno-sigurnosna agencija (OSA).

Cvitanović je sa više hitaca ispaljenih iz puške usmrtio Radića.

"Osumnjičeni je 10 do 15 minuta pre ubistva, koje je počinjeno u 18.45 sati, pokušao fizički da napadne žrtvu. Posle neuspelog napada, osumnjičeni odlazi po naoružanje, ponovo poziva žrtvu na interfon i iz neposredne blizine ispaljuje u njega više hitaca. Nedugo nakon toga seda u "škodu fabiju" i udaljava se u nepoznatom smeru", kazali su iz MUP-a.

Odmah po primanju prijave o ubistvu, dodali su, rukovodna struktura MUP-a HNK oformila je operativni štab s ciljem koordiniranja potrage za osumnjičenim.

"Posle ubistva osumnjičeni se kretao magistralnim putem M-17 prema Čapljini, gde je kratko boravio da bi se ponovo vratio u Mostar. Operativni štab je sve vreme imao informacije o njegovoj poziciji tako da su u priravnosti bili pripadnici policijskih snaga PU Čapljina, PU Mostar i Jedinica za podršku. Nešto kasnije je i uhapšen", naveli su iz MUP-a HNK.

Podsetimo, ubijeni Marko Radić Maka je na Sudu BiH bio osuđen za ratne zločine na 27 godina zatvora, a Županijski sud u Zagrebu preinačio je tu presudu na 12,5 godina zatvora jer je odbacio kvalifikacije udruženog zločinačkog poduhvata. Cvitanović je bivši hrvatski specijalac, preneli su lokalni mediji.

Kurir.rs/Avaz.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track