SARAJLIJE OGORČENE POSLE UBISTVA MLADIĆA: Mi brinemo o migrantima, a oni nas ubijaju! (VIDEO)
Foto: Youtube/Klix.ba, Facebook

protest u sarajevu

SARAJLIJE OGORČENE POSLE UBISTVA MLADIĆA: Mi brinemo o migrantima, a oni nas ubijaju! (VIDEO)

Bosna i Hercegovina -

Posle zločina u sarajevskom naselju Otes u kojem je život izgubio 36-godišnji Jasmin Berović, građani su izašli na ulice. Ogorčeni ovim događajem zahtevaju hitne rakcije nadležnih, pre svega Ministarstva sigurnosti BiH, policije i ostalih državnih instituuicija u čijoj nadležnosti je migrantska kriza.

Prijatelj nastradalog rekao je da on ne sme svoje dete da pusti na ulicu i da je ovo poslednji alarm vlastima u BiH.

Enes Kaltak, koji je takođe došao na proteste, kaže da je tužan zbog ubistva mladića i ranjavanja još jedne osobe.

"Policija ne može sama da reši ovaj problem. Oni njih pokupe, odvezu u Prihvatni centar Ušivak, a za dva sata oni se vrate na Ilidžu. Naš narod je im je pomogao, a oni nam ovako vraćaju", kazao je Kaltak.

Dževad Poturak, poslanik SBB-a u Skupštini Kantona Sarajevo, od sinoć je na terenu i poziva sve nadležne da reaguju.

"Ja ne znam kome migranti trebaju i šta je, gospodine Cikotiću, (Selmo Cikotić, ministar sigirnosti BiH) tebi u ovome 'seksi' ideja", – kazao je, između ostalog, Poturak.

"Pitanje je ko je sledeći, moj brat, vaša sestra, tvoje dete, bilo ko. Hoće li mene ubiti? Ima nas ovde koji ćemo se suprotstaviti svima. Nama treba pravi ministar sigurnosti koji će skloniti migrante s ulica i tražimo da nadležne institucije da deluju u roku od 24 sata i iznađu način kako da pomognu građanima BiH. Mi brinemo o njima, a oni nam vraćaju ubistvom našeg građanina", rekao je Poturak.

Podsećamo, Jasmin Berović (36) ubijen je jer je branio brata i njegovu imovinu. Ubili su ga migranti za kojima se i dalje intenzivno traga.

Kurir.rs/Avaz.ba/Klix.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track