OVO JE MIGRANT OSUMNJIČEN ZA UBISTVO MUŠKARCA U SARAJEVU: Marokanac bio hapšen zbog droge, za njim se i dalje traga
Foto: Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo

otkrili njegov identitet

OVO JE MIGRANT OSUMNJIČEN ZA UBISTVO MUŠKARCA U SARAJEVU: Marokanac bio hapšen zbog droge, za njim se i dalje traga

Bosna i Hercegovina -

Policija Kantona Sarajevo utvrdila je da je migrant koji je u utorak u Otesu ubio Jasmina Berovića ranije hapšen zbog droge. Za njim se i dalje traje traga.

On je navodno sklon upotrebi narkotika, a Policijska uprava Ilidža poslala je i njegovu fotografiju krim-službi Upravi policije.

Sada pokušava da se utvrdi njegova lokacija, a veruje se da se krije negde na području Ilidže ili Novog Grada. Veruje se da ima i pomagače, a iz MUP-a KS su potvrdili da je reč o državljaninu Maroka.

Policija je sinoć objavila njegove inicijale i fotografiju.

foto: Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo

"Radeći na rasvetljavanju i dokumentovanju vezanom za događaj u ulici Barska, područje opštine Ilidža, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, došli su do saznanja da se u vreme istog na navedenom mestu nalazilo lice inicijala A.H, rođen 1986.godine, državljanin Maroka.

Molimo sve građane da eventualna saznanja o navedenom licu, odnosno njegovom kretanju ili mestu boravka, dostave Operativnom centru Uprave policije MUP-a KS", saopštili su iz MUP-a KS.

Da podsetimo, Berović (36) ubijen je u utorak uveče, jer je branio brata i njegovu imovinu.

Kurir.rs/Avaz.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track