Najnovije vesti

SARAJEVSKA POLICIJA UHAPSILA POGREŠNOG MIGRANTA ZBOG UBISTVA MLADIĆA: Marokanac nema veze sa zločinom
Foto: Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo

traga se za ubicom jasmina berovića

SARAJEVSKA POLICIJA UHAPSILA POGREŠNOG MIGRANTA ZBOG UBISTVA MLADIĆA: Marokanac nema veze sa zločinom

Bosna i Hercegovina

Migrant Hišam Aglaras koji je u četvrtak uhapšen u Sarajevu pod sumnjom da se dovodi u vezu sa ubistvom mladića Jasmina Berovića (36) na Otesu oslobođen je tih optužbi jer se kriminalističkom obradom ustanovilo da on nema veze sa počinjenim krivičnim delom.

Aglaras je nakon velike policijske akcije lociran i uhapšen na Stupu u napuštenom objektu kod Energoinvesta. On je odmah odvezen u pritvorsku jedinicu, a danas se očekivalo prebacivanje u Tužilaštvo KS.

Ipak, Aglaras je danas predat Službi za poslove sa strancima BiH gde će se osigurati njegovo prisustvo jer se nije moglo ustanoviti da ima ikakve veze sa ubistvom.

"Nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama i izvršenih neophodnih provera, utvrđeno je da se on trenutno ne može dovesti u vezu sa izvršenim krivičnim delima, te je isti, obzirom da se radi o stranom državljaninu - migrantu, predat na dalje postupanje Službi za poslove sa strancima BiH - Terenski ured Sarajevo, gdje će se osigurati njegovo prisustvo i nadzor nad istim", rečeno je iz MUP-a KS.

Kurir.rs/Klix.ba

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...