MILORAD DODIK ZAHVALIO RUSKOM AMBASADORU PETRU IVANCOVU: Rusija je važna zemlja u sprovođenju Dejtona
Foto: Kurir

Oproštajna poseta

MILORAD DODIK ZAHVALIO RUSKOM AMBASADORU PETRU IVANCOVU: Rusija je važna zemlja u sprovođenju Dejtona

Bosna i Hercegovina -

Kompletno rukovodstvo Republike Srpske - Milorad Dodik, član Predsedništva BiH, Željka Cvijanović, predsednica Republike Srpske, Radovan Visković, premijer Vlade i Nedeljko Čubrilović, predsednik Skupštine Republike Srpske, prisustvovali su oproštajnoj poseti Petra Ivancova, ruskog ambasadora, koji je u BiH radio šest godina.

Konstatovano je, da je Rusija važna zemlja u sprovođenju Dejtona i očuvanju mira u BiH.

Ambasadoru Ivancovu zahvalili su na dobroj saradnji i svemu što je učinio za Republiku Srpsku i što je bio dosledan u sprovođenju Dejtona u BiH.

Milorad Dodik je u obraćanju Ivancovu zahvalio i rekao:

- Drago mi je što razumete našu bitku na očuvanju Dejtona. Bili ste pravi prijatelj i imali ste senzibilitet za naše stavove. Sa Vašom zemljom delimo osnovne vrednosti međunarodnog prava. Izražavam zahvalnost ambasadoru i našem prijatelju na razumevanju za sve naše probleme, koje smo imali i podršci na sprovodenju Dejtona. Vaš mandat će ostati zabeležen po promovisanju jakog partnerstva sa Rusijom i da se stavovi Republike Srpske čuju u Savetu za sprovođenje mira - naglasio je Milorad Dodik.

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da je Petar Ivancov pokazao svoju doslednost kada je u pitanju interes Republike Srpske u sprovođenju Dejtona.

U znak zahvalnosti i dobre saradnje i za sve ono što je učinio za Republiku Srpsku, Željka Cvijanović je ambasadoru Petru Ivancovu dodelila najveće priznanje Republike Srpske - Orden zastave Republike Srpske sa zlatnim vencem.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track