NESTANAK DVE TINEJDŽERKE PODIGAO BIHAĆ NA NOGE: Navodno krenule u Sarajevo, a za navodnu otmicu javnost optužuje migrante
Foto: Printscreen Facebook

oprezno

NESTANAK DVE TINEJDŽERKE PODIGAO BIHAĆ NA NOGE: Navodno krenule u Sarajevo, a za navodnu otmicu javnost optužuje migrante

Bosna i Hercegovina -

Dve tinejdžerke, Sajra Veladžić i Ema Tevšić, nestale su 4. decembra u Bihaću.

Obe imaju 15 godina i nestale su u ranim jutarnjim časovima, a prema najnovijim informacijama viđeni su kako autobusom putuju u Sarajevo.

Porodice i prijatelji objavili su svoj identitet i fotografije tražeći pomoć.

Portparol MUP-a USK Ale Šiljedić potvrdio je za „Klik.ba“ da su majke dve tinejdžerke prijavile svoj nestanak u petak oko 18.30 sati.

"Dve tinejdžerke se poznaju, majke su u izveštaju navele da su ujutro išle u školu, ali da ih navodno nije bilo jer su to kasnije saznale i da nisu imale informacije o tome gde se trenutno nalaze. Policija ih je potom tražila “, rekao je Siljdedić.

S obzirom na to da su se pojavile informacije da su ih oteli migranti, Šiljdedić je naglasio da tako nešto ne može biti potvrđeno.

"Fizički je to vrlo teško izvodljivo jer migranti ovde nemaju nikakvo prevozno sredstvo ili mogućnost da urade tako nešto. Sada svi pričaju šta žele, dobili smo izveštaj da im nedostaju, tražimo ih i ishod istrage utvrdiće sve činjenice. Prema informacijama koje smo dobili od kolega iz Sarajeva, oni su navodno putovali autobusom na relaciji Bihać-Sarajevo, ali tada nije bilo ljudi afro-azijskog porekla, ali sve to proveravamo “, naglasio je Šiljdedić.

Kurir.rs/Slobodna Bosna/Avaz

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track