CELA BIH TRAGA ZA UBICOM MONAHA STEFANA: Na terenu su jake policijske snage, pretresi u Banjaluci
Foto: RTRS/ATV/Facebook

intenzivna potraga

CELA BIH TRAGA ZA UBICOM MONAHA STEFANA: Na terenu su jake policijske snage, pretresi u Banjaluci

Bosna i Hercegovina -

Intenzivna potraga za trenutno najtraženijim beguncem u BiH Draganom Ševom (40), koji je osumnjičen da je krvnički ubio monaha Stefana u manastiru Glogovac u Šipovu, nastavljena je i danas.

Na području koje pokriva Policijska uprava Banjaluka u toku su pretresi u potrazi za Ševom.

Ševo je osumnjičen da je pre dva dana na brutalan način izbo monaha Stefana nožem u grudi. Kako se sumnja ubistvo je učinjeno iz koristoljublja, jer je u noći kad je počinjen zločin iz manastira nestalo 50 evra (100 KM).

Mediji prenose da Ševo iza sebe ima bogatu kriminalnu prošlost i da je već osuđivan zbog krivičnog dela pred pravosudnim institucijama BiH. On je tokom 2016. godine osuđen u Sudu BiH zbog falsifikovanja novca za novčanu kaznu.

Pomenuti Banjalučanin trenutno je najtraženiji begunac u BiH kao glavnoosumnjičeni za ubistvo oca Stefana, monaha manastira Glogovac kod Šipova.

Sve policijske snage su na terenu

Podsećamo da se akcija policije u pronalasku Ševe provodi na podruđju Banjaluke te da je juče bio blokiran prilaz manastiru Glogovac. Sve policijske snage su na terenu kako bi pronašle ubicu monaha Stefana.

Otac Stefan uspeo je u pomoć da pozove drugog monaha nakon što je izboden. Teško povređeni monah uspeo je da kaže i ime krvnika. Vozilom Hitne pomoći odvezen je u Dom zdravlja Šipovo gde je preminuo oko 20.15 časova.

Vest o smrti monaha Stefana potresla je meštane Šipova koji za njega imaju samo reče hvale i niko ne može da veruje da se takav zločin dogodio u manastiru Glogovac.

"Za tog Ševu sam čuo i od ostalih komšija, da je često tu dolazio, jer je imao problema sa drogom. Iako ovaj manastir nema program za rehabilitaciju narkomana, monasi su mu izlazili u susret i primali ih tu kako bi im olakšali borbu. Tako je bilo i sa Ševom i eto šta bi. Monah mu pomagao, a on ga ubi na takav brutalan način", kaže jedan od komšija.

Kurir.rs/Srpska info

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track