UBICA OD MONAHA TRAŽIO NOVAC ZA KIRIJU: Otac Stefan ga primio i poslužio večerom, pa platio glavom gostoprimstvo
Foto: ATV/Facebook/Youtube

stravičan zločin

UBICA OD MONAHA TRAŽIO NOVAC ZA KIRIJU: Otac Stefan ga primio i poslužio večerom, pa platio glavom gostoprimstvo

Bosna i Hercegovina -

Dragan Ševo (40), koji je uhapšen zbog mučkog ubistva oca Stefana, monaha manastira Glogovac kod Šipova, kobnog dana zaputio se u bogomolju nadajući se da će mu žrtva dati novac kako bi platio kiriju u Banjaluci.

Ševo se u ponedeljak zaputio prema manastiru u automobilu svog poznanika. Tokom puta ispričao je kako od oca Stefana namerava da pozajmi novac da plati kiriju za iznajmljeni stan u Banjaluci, ispričao je izvor iz MUP Republike Srpske.

Kada su došli do manastira, Ševo je otišao u zgradu pored, gde ga je čekao otac Stefan, ne sluteći da će čovek kojem je pomogao da se izbavi iz pakla droge biti u stvari njegov krvnik.

Istražioce je šokirao prizor koji su zatekli na mestu ubistva. "Sve upućuje na to da je otac Stefan domaćinski dočekao osumnjičenog ubicu. Poslužio mu je posnu večeru, ispekao ribu i skuvao pasulj", ispričao je izvor iz istrage.

Na stolu su uredno bili poredani tanjiri, ali jedan tanjir ostao je netaknut.

"Očigledno je da osumnjičeni nije ni nameravao da jede i prihvati gostoprimstvo, već mu je imao samo jedan cilj", dodao je izvor iz MUP Republike Srpske.

Kobne večeri oko 18.55 časova, Ševo je nožem izbo oca Stefana po grudnom košu, a zatim uzeo 100 maraka i vratio se do automobila gde ga je čekao „vozač“.

Uloga „vozača“ trenutno se detaljno ispituje, jer on i dalje tvrdi da nije znao da osumnjičenog vozi kako bi počinio ubistvo, niti je znao da u Banjaluku vraća ubicu.

Ševo je uhapšen u sredu veče u banjalučkom hotelu “Nana”.

Kurir.rs/Srpska info

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track