OGLASILA SE SONJA KARADŽIĆ O TABLI NA PALAMA: Treba da bude uklonjena, vreme je da se prestane sa zloupotrebom imena mog oca
Foto: Youtube/Radio Slobodna Evropa

nada se prestanku podela

OGLASILA SE SONJA KARADŽIĆ O TABLI NA PALAMA: Treba da bude uklonjena, vreme je da se prestane sa zloupotrebom imena mog oca

Bosna i Hercegovina -

Sonja Karadžić-Jovičević, ćerka bivšeg predsednika Republike Srpske Radovana Karadžića, izjavila je da tabla sa imenom njenog oca na ulazu u Studentski dom u Palama treba da bude uklonjena. Nada se da će nakon toga prestati previranja i podele u Srpskoj.

"Isključivo se obraćam kao član moje porodice. Primarno, razlog su brojni pozivi pojedinaca i udruženja koji traže moj stav o zloupotrebi njegovog imena. Moj otac i porodica smo i dalje pod sankcijama, kao i SDS, bez obzira na presudu i bez obzira što je SDS davno isljučila Radovana iz članstva. Danas smo u sličnoj situaciji. Krajnje je vreme da se prestane sa zloupotrebom imena. Neverovatno je da nakon pet godina ta tabla dobija takav publicitet", rekla je ona.

Istakla je da su najglasniji dušebrižnici u lažnoj brizi o Karadžiću.

"Nikome časnom ne bi trebalo da bude cilj da od nekog predmeta pravi razlog za likovanje. Politički naivno je verovanje je da je ta tabla razlog", kaže ona.

Kurir.rs/Srpska info

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track