TEGELTIJA PRELOMIO: Dajem ostavku sledeće nedelje, bezbednost mi je ugrožena, a institucije me ne štite
Foto: Youtube/Printscreen

neće obavljati nijednu pravosudnu funkciju

TEGELTIJA PRELOMIO: Dajem ostavku sledeće nedelje, bezbednost mi je ugrožena, a institucije me ne štite

Bosna i Hercegovina -

Milan Tegeltija najavio je da će naredne sedmice podneti ostavku na funkciju predsednika Visokog sudskog i tužilačkog veća (VSTV) u BiH.

Poručio je da se povlači i sa pozicije predsednika, ali i člana VSTV-a, kao i člana komisije za polaganje pravosudnog ispita na državnom nivou. Takođe je rekao da u ovim okolnostima više neće obavljati nijednu pravosudnu funkciju.

On je u svom obraćanju izneo svoje viđenje navodnih pritisaka koje je imao, povezujući sve s političkom pozadinom, za što je optužio SDA.

Naglasio je da mu je sigurnost ugrožena i da ga institucije države ne štite.

Poručio je i da nema poverenje u VSTV.

Ostavka dolazi nakon pritiska članova VSTV-a, međunarodnih institucija i javnosti, a zbog afere "Potkivanje 2" čiji je akter upravo Tegeltija.

Podsećamo, Tegeltija je snimljen kako s koleginicom iz VSTV-a, Milijanom Buha, dogovara imenovanje njene sestre Sanje Čegar na poziciju sudije Osnovnog suda u Banjaluci. Snimak je izazvao burne reakcije, posebno međunarodnih zvaničnika koji su poručili da Tegeltija treba da podnese ostavku.

Tegeltija od samog početka tvrdi da je snimak montiran i da iza svega stoji OSA. Ističe da mu je ugrožen život u Sarajevu.

Kurir.rs/Klix.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track