OSUMNJIČENI ZA UBISTVO MONAHA STEFANA JOŠ NIJE SASLUŠAN: Evo kakvog je zdravstvenog stanja i kada će biti izveden pred tužioca
Foto: Printscreen

DRAGAN ŠEVO

OSUMNJIČENI ZA UBISTVO MONAHA STEFANA JOŠ NIJE SASLUŠAN: Evo kakvog je zdravstvenog stanja i kada će biti izveden pred tužioca

Bosna i Hercegovina -

Dragan Ševo (40) iz Banjaluke, osumnjičeni za ubistvo monaha Stefana u manastiru Glogovac kod Šipova, stabilnog je zdravstvenog stanja, ali još nije saslušan na okolnosti ubistva i očekuje se da će početkom sedmice biti izveden pred tužioca.

Ševo je hospitalizovan u Klinici za torakalnu hirurgiju UKC Republike Srpske, gde se nalazi pod budnim okom policije koja čuva njegovu bolesničku sobu.

„Nakon operativnog zahvata zdravstveno stanje pacijenta je stabilno. Komunikativan je, a njegovo otpuštanje iz bolnice očekuje se u narednoj sedmici“, rekao je načelnik Klinike za torakalnu hirurgiju dr Marko Kantar.

„Novosti“ su objavile da im je u tužilaštvu rečeno da iako je Ševo komunikativan on neće biti ispitivan na okolnosti ubistva sve dok se za to ne ostvare uslovi i zdravstveno stanje u kojem se nalazi.

Po svemu sudeći njemu će na teret biti stavljeno krivično delo teškog ubistva, počinjeno iz koristoljublja za koje je zaprećena kazna od najmanje deset godina zatvora ili kaznom dugotrajnog zatvora.

Monah Stefan ubijen je u ponedeljak oko 19 časova u trpezariji manastira Glogovac kod Šipova, u koji je Ševo često dolazio i čije monahe je dobro poznavao. Ubicu je do manastira dovezao poznanik i čekao ispred u kolima. Ševo je monaha dva puta ubo nožem u grudi.

Prvi rezultati istrage ukazuju da je iz manastira ukradeno nešto više od 100 maraka, zbog čega se i sumnja da je motiv ubistvo bilo koristoljublje. Vozač, čiji identitet nije saopšten, rekao je da mu je Ševo usput ispričao da od monaha namerava da pozajmi novac za kiriju. Vozač je tvrdio da nije znao za zločinački plan.

Kurir.rs/Sputnjik

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track