RUSI NISU SMANJILI ISPORUKE GASA BIH: Navodno je u pitanju nesporazum, ali se ne zna sa čije strane!
Foto: Profimedia

demanti

RUSI NISU SMANJILI ISPORUKE GASA BIH: Navodno je u pitanju nesporazum, ali se ne zna sa čije strane!

Bosna i Hercegovina -

Neće biti smanjenja isporuke ruskog gasa u Bosni i Hercegovini, s obzirom na to da će od sutra Gasprom isporučiti količinu koja je bila ranije dogovorena, najavio je BH-Gas.

"BH-Gas obaveštava javnost da je u 17:36 dobio potvrdu o prvobitnoj nominaciji prirodnog gasa za 17. decembar 2020. godine, što stvara uslove da svi potrošači prirodnog gasa imaju redovno snabdevanje prirodnim gasom", rekli su.

To znači da ih je Gazprom sada obavestio da narednih dana neće biti smanjene isporuke gasa.

Takođe iz BH-Gasa rekli su da je tačno da ih je Gazprom prethodno obavestio o smanjenoj količini koju planira da isporuči narednih dana zbog tehničkih problema.

"U 15.39 sati dobili smo obaveštenje od Gazprom Ekport-a da za Energoinvest / BH-Gas smanjuju odobrene količine prirodnog gasa za 50 odsto. Gasprom Eksport nije poslao nikakvo službeno pismo niti je dao obaveštenje u vezi sa novom situacijom, osim telefonskog objašnjenja. sa tačke primopredaje Beregova da postoje tehnički problemi “, napisali su.

Nakon ove informacije, BH-Gas je dobio novu potvrdu, odnosno da će isporuka gasa biti nastavljena kao i obično.

Milomir Draganić iz Gas Prometa rekao nam je da je očigledno došlo do nesporazuma, ali da se ne zna ko je napravio nesporazum.

Kurir.rs/Klix.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track