MILIMIR VUJADINOVIĆ: Jedinstvo naroda jedini mogući put za postizanje rezultata, Srbija i Vučić pomažu srpskoj zajednici u Mostaru
Foto: SNS

Lokalni izbori u Mostaru

MILIMIR VUJADINOVIĆ: Jedinstvo naroda jedini mogući put za postizanje rezultata, Srbija i Vučić pomažu srpskoj zajednici u Mostaru

Bosna i Hercegovina -

Prvi lokalni izbori u Mostaru posle 12 godina za srpsku zajednicu predstavljaju i prve posleratne izbore, a prvi put od 1990. godine, srpski narod je u lokalnom parlamentu, i pored svih prepreka koje su stavljane pred njega, dobio autentične političke predstavnike i tim je ostvareni izborni uspeh veći, kaže Milimir Vujadinović, predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu NSRS.

- Pokazalo se, po ko zna koji put, da je jedinstvo naroda jedini mogući put za postizanje rezultata. Država Srbija, njen predsednik Aleksandar Vučić i njena Vlada su nesebično i godinama stajali uz srpsku zajednicu u Mostaru, pomažući održivi povratak i opstanak Srba u dolini Neretve. Ta pomoć je doprinosila i razvoju celokupnog Mostara i svih drugih zajednica koje žive u tom gradu - navodi Vujadinović.

Dodaje da je uveren da će, kao i do sada, Republika Srbija čvrsto stajati uz srpsku zajednicu u Mostaru pomažući joj da opstane i postane sastavni deo suživota i razvoja grada.

- Samim tim i razvoja regiona u kome svi zajedno živimo. Sve čestitke za izborni rezultat listi "Ostajte ovdje - zajedno za naš Mostar", a srpskom narodu sretan politički povratak u institucije na mestu koje je za naš narod od posebnog značaja - u samom srcu srpske kulture u Hercegovini - kaže Vujadinović.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track