GRAĐANI BIHAĆA BLOKIRALI ULAZ U MIGRANTSKI KAMP BIRA: Protive se izmeštanju 1.200 migranata u centar grada! (VIDEO)
Foto: Youtube prtscr / USKinfo.ba

drama pred kapijama

GRAĐANI BIHAĆA BLOKIRALI ULAZ U MIGRANTSKI KAMP BIRA: Protive se izmeštanju 1.200 migranata u centar grada! (VIDEO)

Bosna i Hercegovina -

Građani Bihaća okupili su se danas pred ulazom u nedavno zatvoreni Prihvatni centar "Bira" u središtu grada, kako bi sprečili povratak prve grupe migranata iz kampa na lokalitetu Lipa.

Oko 16.00 sati, tri transportna vozila Međunarodne organizacije za migracije (IOM) sprečena su da uđu u prostor ovog zatvorenog migracionog centra, ali još nema zvanične potvrde da je u njima bilo pedesetak korisnika usluga kampa "Lipa", kao što tvrde okupljeni građani.

Vozilima je sprečen ulazak, ali nije bilo većih incidenata, odnosno narušavanja javnog reda i mira, a sve se odigralo pod kontrolom policijskih službenika, prenosi Fena.

Današnji protest je organizovan nakon vesti da su članovi Operativne grupe za situaciju s migrantima u Unsko-sanskom kantonu (USK), posle sastanka potvrdili da su iz Ministarstva bezbednosti Bosne i Hercegovine dostavljene instrukcije za ponovno privremeno otvaranje Migracionog centra "Bira", do završetka građevinskih radova u potvrđenom Prihvatnom kampu "Lipa".

Povratku oko 1.200 korisnika usluga kampa "Lipa" u migracioni centar smešten u užoj gradskoj zoni, oštro se protive i predstavnici gradske, odnosno kantonalne vlasti u tom delu BiH.

Kurir.rs / Tanjug, Foto: Youtube prtscr / USKinfo.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja