GRADONAČELNIK BIHAĆA UPOZORAVA: U gradu je oko 3.000 migranata, situacija je jako teška! Pokušavaju sami da naprave smeštaj!
Foto: Youtube prtscr / O Kanal

jedan obrok dnevno

GRADONAČELNIK BIHAĆA UPOZORAVA: U gradu je oko 3.000 migranata, situacija je jako teška! Pokušavaju sami da naprave smeštaj!

Bosna i Hercegovina -

Trenutno je u Bihaću oko 3.000 migranata i situacija je izuzetno teška, izjavio je gradonačelnik Šuhret Fazlić.

Fazlić je rekao da je jedan broj migranata krenuo za Sarajevo nakon što je pre nekoliko dana izgoreo migrantski kamp Lipa, a oni koji su ostali sami pokušavaju da naprave privremeni smeštaj s obzirom na to da niko od nadležnih nište ne preduzima.

"Pre tri dana podneo sam zahtev Federalnoj upravi Civilne zaštite da obezbedi šatore da bi u kampu Lipa bili obezbeđeni bilo kakvi uslovi" pojasnio je Fazlić za Srnu.

Za ovu situaciju, smatra, grad nije odgovoran, a zvaničan sastanak sa ministrom bezbednosti u Savetu ministara nije imao.

"Mi šta radimo, radimo iz humanitarnih razloga i to ćemo nastaviti" rekao je Fazlić i dodao da Crveni krst Bihaća deli po jedan obrok dnevno migrantima, te da im se u tome pridružilo i Dansko izbegličko veće.

Fazlić je podsetio da problem migrantske krize u Bihaću traje godinama, te da niko ne vodi računa o tome što oni zauzimaju napuštene objekte u gradu.

"Oni su u napuštenom Domu penzionera, Krajina metalu, ima ih u Plješevici prema Hrvatskoj. Niko ne zna koliko ih ima" rekao je Fazlić.

On smatra neodgovornim povlačenje Međunarodne organizacije za migracije i agencije UN, što je nazvao "salonskom humanošću".

"Oni koji treba da se time bave izdali su saopštenje i otišli kućama za praznike. Oni treba da sednu i traže neko rešenje" poručio je Fazlić.

On je dodao da je Bihać spreman da učestvuje u iznalaženju rešenja iako su jasno poručili da "Bira" ne može biti prihvatni centar za migrante.

Kurir.rs / RTRS, Foto: Youtube prtscr / O Kanal

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja