OVAKO SU OTROVNI GASOVI PRESUDILI NESREĆNOJ OMLADINI U POSUŠJU: Novi detalji tragedije zbog koje je region u suzama!
Foto: privatna arhiva

čeka se obdukcija

OVAKO SU OTROVNI GASOVI PRESUDILI NESREĆNOJ OMLADINI U POSUŠJU: Novi detalji tragedije zbog koje je region u suzama!

Bosna i Hercegovina -

Agregat pomoću kojeg se grejala vikendica u kojoj se novogodišnjoj noći ugušilo osmoro tinejdžera u Posušju nalazio se u ostavi sa severne strane vikendice.

U toj ostavi su jedna vrata bila zatvorena, a druga odškrinuta, dok se prozor nalazio tačno prekoputa prostorije u kojoj su se nalazili devojke i mladići.

Tokom uviđaja je utvrđeno da je taj prozor bio otvoren napola te su, najverovatnije, na taj način izduvni gasovi - ugljen monoksid, ugušili osmoro mladih, piše Avaz.

Iz policije je rečeno da „plinski top“ koji se koristi za zagrejavanje, nije pronađen uz agregat kako se to iznosilo u medijima.

Posušje
foto: Youtube prtscr / Klix.ba

Od svih preminulih su odmah nakon uviđaja uzeti uzorci krvi i urina, koji su poslati na analizu i što će, uz obdukcijski nalaz rasvetliti ovu nezapamćenu tragediju. Obdukcija će se raditi danas i sutra.

Osmoro mladića i devojaka je proslavljalo Novu godinu zajedno sa još šest drugara, koji su nakon zabave, u četiri sata ujutro, prešli u susednu vikednicu na spavanje. Jedan od mladića iz susedne vikendice ih je, nažalost, juče ujutro u 10 sati i pronašao mrtve.

stradali, Posušje
foto: privatna arhiva

U MUP Zapadnohercegovačkog kantona i u Tužilaštvu ZHK su kazali da za sada sve ukazuje na to da je smrt nastupila usled ispuštanja otrovnih gasova iz agregata, koji se nalazio u pomoćnoj prostoriji vikendice u kojoj su novogodišnju noć proslavljali Ivan Miličević, Stipe Romić, Mirela Rezo, Žana Pavković, Mia Soldo, Stipe Pavković, Marija Pavković i Stjepan Jukić, svi rođeni 2001. godine.

Kurirrs / Avaz.ba,

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track