DODIK RAZREŠIO MISTERIJU IKONE: Ukrajina je nikada nije tražila, mediji iz FBIH iskonstruisali priču zbog Džaferovića i Komšića!
Foto: Profimedia / Russian Foreign Ministry

jasno

DODIK RAZREŠIO MISTERIJU IKONE: Ukrajina je nikada nije tražila, mediji iz FBIH iskonstruisali priču zbog Džaferovića i Komšića!

Bosna i Hercegovina -

Ukrajina nikada nije postavila pitanje u vezi sa ikonom poklonjenom Sergeju Lavrovu, već su federalni mediji lažima pokušali da izazovu aferu kako bi prikrili diplomaski skandal dvojice članova Prededništva BiH, koji su bojkotovali susret sa šefom ruske diplomatije, izjavio je srpski član i predsedavajući tog tela Milorad Dodik.

"Ni dan danas organi vlasti Ukrajine ne traže ikonu", rekao je Dodik novinarima na pres konferenciji po izlasku iz bolnice, gde se protekloh 16 dana lečio od infekcije korona virusom.

Dodik je istakao i da je ambasador Ukrajine u BiH rekao da je sve bilo na bazi medijskih izveštaja.

Kazao je da je u pitanju porodična ikona i da će je vratiti javno ljudima koji su mu je dali da je pokloni Lavrovu.

Rekao je i da je Lavrov smatrao da treba da vrati ikonu i ona je sada tu.

"Federalni mediji pokušavaju da održe priču i tako pokušaju da zaštite sraman potez članova Predsedništa BiH Šefika Džaferovića i Željka Komšića, koji su napravili veliki diplomatski skandal ne dolaskom na sastanak sa Lavrovim", rekao je Dodik, prenela je RTRS.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja