DODIK: Stanje u pravosuđu BiH je katastrofalno! Primer je priča o ikoni, ali i migrantima i lažnim vizama!
Foto: Profimedia/Russian Foreign Ministry/Sputnik

kritika

DODIK: Stanje u pravosuđu BiH je katastrofalno! Primer je priča o ikoni, ali i migrantima i lažnim vizama!

Bosna i Hercegovina -

Srpski član i predsedavajući BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je situacija u pravosuđu BiH katastrofalna i da bi pojedinci bili zadovoljni kada bi nekoliko funkcionera iz Srpske bilo osuđeno na višegodišnje zatvorske kazne.

"Primer za to je ikona u vezi sa kojom se neprekidno vodi cela haranga, iako je ne potražuje Ukrajina. Postoji izjava iz Agencije za koordinaciju policijskih tela BiH, koja je nadležna za saradnju sa Interpolom, da Interpol nema podataka o potraživanju ikone", naveo je Dodik.

On je u intervjuu Srni rekao da nekima, međutim, uopšte to nije važno, i ostali su nemi na priču kada je Fahrudin Radončić rekao da je ambasador BiH u Pakistanu izdao više od 3.000 lažnih viza kako bi ljudi mogli ući u BiH, a među njima je bilo i bezbednosno opasnih.

Taj podataka, istakao je, svima je bio nevažan.

Milorad Dodik
foto: Youtube prtscr / RTRS

On je rekao da iz Ukrajine nikada nije dobio odgovor da li traže ikonu, niti su dostavljeni bilo kakvi podaci u vezi sa njom.

"Ukoliko Ukrajina dokaže da je tražila ikonu pre datuma kada sam imao sastanak sa ministrom spoljnih poslova Rusije Sergejom Lavrovom, prihvatiću da im je predamo", reka je Dodik.

Međutim, ovde je samo važno da budem napadnut, isto kao i Dragan Čović (lider HDZ-a) i njegovi saradnici.

"Sve to dovoljno govori o pravosuđu u BiH", poručio je Dodik.

Govoreći o migrantskoj krizi u BiH, Dodik kaže da je saglasan sa stavovima gradonačelnika Bihaća Šuhreta Fazlića za koje smatra da su racionalni.

"EU je poluprivatnoj organizaciji za migracije dodelila 75 miliona evra, a institucijama BiH tri miliona evra. Potpuno je nejasna situacija, jer je očigledno da će biti potrebna istraga o zloupotrebi sredstava", kazao je Dodik i dodao da je broj migranata smanjen u BiH i da ih sada ima od šest do osam hiljada.

Kurir.rs / Tanjug, Foto: Profimedia/Russian Foreign Ministry

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track