OTKRIVEN MOTIV DVOSTRUKOG UBISTVA U ZENICI: Turčin namamio trgovce devizama, pa ih ubio nožem (VIDEO)
Foto: Youtube/Klix.ba

pozlilo mu u pritvoru

OTKRIVEN MOTIV DVOSTRUKOG UBISTVA U ZENICI: Turčin namamio trgovce devizama, pa ih ubio nožem (VIDEO)

Bosna i Hercegovina -

Bosanskohercegovačka javnost još je u šoku nakon nezapamćenog dvostrukog ubistva koje se dogodilo u zeničkom naselju Jalija, kada je u krvavi pir krenuo Caner Tajlan, državljanin Turske, sa prebivalištem u tom gradu.

Podsetimo, on je nazvao zeničke devizere sa kojima se poznavao da mu zamene 55.000 evra. Arslan Mujić i Ramiz Odobašić otišli su da mu zamene novac, a za ovu uslugu ne bi zaradili ni 500 maraka.

Kada su se našli sa Turčinom, usledio je horor. U nameri da im otme novac, a nakon fizičkog obračuna, naneo im je više ubodnih rana nožem, usled čega su obojica preminuli. Jedan je, čak, pronađen u grmlju.

Ubijeni su poznavali ubicu jer je imao fast-fud na ulazu u pijacu. Ranije je, takođe, menjao novac kod uličnih devizera, međutim, niko nije mogao ni da nasluti da bi mogao da isplanira nešto ovakvo i počini dvostruko ubistvo.

Naime, kako se saznaje, Turčin je upao u velike dugove zbog čega mu je bio potreban novac. Osim toga, navodno, bio je sklon i kocki. Osmislio je pakleni plan koji je šokirao javnost, a potom se dao u bekstvo.

U četvrtak je uhapšen na području Srednjobosanskog kantona, a danas mu je pozlilo u pritvoru zbog čega je intervenisala i Hitna pomoć. Nakon pružene prve pomoći, njegovo zdravstveno stanje je stabilno.

KUrir.rs/Avaz.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track