Najnovije vesti

MIGRANTI UHAPŠENI ZBOG NASILJA U BLAŽUJU: BiH proteruje 17 ilegalaca u zemlje porekla!
Foto: Youtube prtscr / BHRT

pretres nakon nereda

MIGRANTI UHAPŠENI ZBOG NASILJA U BLAŽUJU: BiH proteruje 17 ilegalaca u zemlje porekla!

Bosna i Hercegovina

Prilikom pretresa migrantskog kampa Blažuj kod Sarajeva, policija je uhapsila 17 ilegalnih migranata koji će svi biti proterani iz BiH zbog učešća u izgredima i podsticanja na nasilje ranije ove sedmice.

Iz Ministarstva unutarašnjih poslova Kantona Sarajevo potvrđeno je kako je su njihovi policajci u saradnji s inspektorima Službe za poslove sa strancima Ministarstva sigurnosti BiH tokom dana sproveli raciju u centru za prihvat migranata u mestu Blažuj gde su ove nedelje izbili masovni sukobi s policijom.

U tom centru boravi oko 3.000 ilegalnih migranata, a policija je tokom istrage identifikovala 17 osoba koje su podsticale na nerede i učestvovale u nasilju u kojem su povređena dvojica policajaca te uništeno više policijskih vozila, prenosi Klix. 

"Te osobe premeštene su u imigracioni centar Službe za poslove sa strancima nakon čega će nad njima biti sprovedena krivična obrada i izrečene mere proterivanja u zemlje porekla", navodi se u saopštenju i dodaje da su tokom istrage pronađeni i predmeti korišćeni u napadima na policiju.

Kurir.rs / Tanjug,   Foto: Youtube prtsr / BHRT

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...