VESELIĆA UBIO PROVALNIK, PA TELO BACIO U BUNAR: Otkriveni detalji gnusnog zločina kod Laktaša
Ilustracija, Foto: Kurir

uhapšen i saučesnik

VESELIĆA UBIO PROVALNIK, PA TELO BACIO U BUNAR: Otkriveni detalji gnusnog zločina kod Laktaša

Bosna i Hercegovina -

Bogdan Vajukić iz Gojka Veselića (76) čije je telo bacio u bunar, dok je D.P. iz Prnjavora uhapšen zbog pomaganja u zločinu.

Zločin je otkriven nakon što je Veselićeva ćerka policiji prijavila nestanak oca. Kako saznaje Avaz, navela je da joj se otac duže vreme nije javljao na telefon. To ju je zabrinulo, jer je živeo sam u kući, pa je otišla u selo da vidi šta se s njim dešava.

"Oca nije zatekla u kući. Međutim, uočila je da su vrata od šupe provaljena, dok su ulazna vrata kuće bila otvorena i nedostajale su određene stvari. Prijavila je očev nestanak i pokrenuta je opširna istraga", kaže izvor blizak istrazi.

Policija je pokrenula potragu za nestalim i proveravali su sve informacije do kojih su došli na terenu. Ispostavilo se da je jedan domaćin iz okoline dan ranije prijavio Vajukića za provalu, a radi se o bezbednosno interesantoj osobi koja se s Veselićem dobro poznavala. To se pokazalo kao dobar trag. Operativnim radom policija je prikupila određene dokaze i Vajukić je ubrzo uhapšen, da bi tokom ispitivanja priznao da je Veselića bacio u bunar.

"Nažalost, ta informacija se ispostavila tačnom. Policija je potom ispumpavala bunar i ubrzo su pronašli telo ubijenog Veselića. Izvršen je uviđaj i po nalogu tužilaštva telo je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu RS radi obdukcije i utvrđivanja tačnog uzroka smrti", kaže dobro upućeni izvor.

On pojašnjava da se na slučaju intenzivno radi, te da se određeni detalji i okolnosti zločina još ispituju i proveravaju. Utvrđuje se kakva je bila uloga pomagača u zločinu, te da li je u celi slučaj još neko bio umešan. Utvrđuje se i da li je Veselić eventualno zatekao lopove u provali ili je motiv ubistva bilo nešto drugo.

Kurir.rs/Avaz.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track