DODIK: Neko pokušava da zavadi Srbiju i Republiku Srpsku
Foto: Profimedia/Russian Foreign Ministry/Sputnik

ide na otkrivanje spomenika stefanu nemanji

DODIK: Neko pokušava da zavadi Srbiju i Republiku Srpsku

Bosna i Hercegovina -

Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik negirao je da učestvuje u bilo kakvom rušenju predsednika Srbije Aleksandra Vučića i istakao da je očigledno da neko pokušava da zavadi rukovodstvo Republike Srpske i Srbije.

Dodik, koji će danas u Beogradu prisustvovati otkrivanju spomenika Stefanu Nemanji, kaže da nema nikakvih promena u odnosima Srbije i Srpske i ličnim odnosima sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, za koga je rekao da ima njegovu veliku podršku.

"To je moj stav. Uvek sam ga pokazivao i uvek ću ga i pokazivati. Veoma smo zahvali za sve što je (Vučić) učinio za Republiku Srpsku. I sada se odjednom pojavljuju neki koji plasiraju priču da se nešto ruši. Ništa se ne ruši", poručio je Dodik.

Istakao je, kako je naveo, ogromnu Vučićevu zaslugu za današnju Srbiju, koja je ekonomski i politički stabilna, jak regionalni faktor.

Dodik je negirao natpise pojedinih medija koji su naveli da se sastao sa crnogorskim biznismenom Miodragom Davidovićem i episkopom diseldorfskim i cele Nemačke, Grigorijem, sa kojim, kaže, ne deli političke stavove.

"Oni koji žele da se bave politikom ne mogu istovremeno da se bave i najodgovornijim poslom u Crkvi", naveo je Dodik.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track