AMBASADA HRVATSKE OSTALA BEZ ZASTAVE EU: Vandali u Sarajevu napali pred ponoć, hrvatski bajrak netaknut!
Foto: Shutterstock

opasno

AMBASADA HRVATSKE OSTALA BEZ ZASTAVE EU: Vandali u Sarajevu napali pred ponoć, hrvatski bajrak netaknut!

Bosna i Hercegovina -

Zastava Evropske unije postavljena na fasadi zgrade hrvatske ambasade u Sarajevu uklonjena je i bačena na ulicu u nedelju uveče, njen stub je oštećen i delimično otkinut, a policija traga za vandalima koji su to počinili, ambasador Hrvatske u BiH Ivan Sabolić je potvrdio Hini.

"To se dogodilo između 23 sata i ponoći. Zastava EU je srušena, a hrvatska zastava, koja je takođe bila istaknuta, ostala je netaknuta. U kontaktu smo sa policijom i u ovom trenutku nemamo više informacija", rekao je Sabolić.

To je ulaz u konzularni odeljak ambasade.

Štetu je primetilo osoblje ambasade koje je pozvalo policiju, oni su sproveli istragu i sada traže počinioca ili više.

Pretraga treba da bude olakšana činjenicom da je područje na kojem su istaknute zastave pokriveno video nadzorom.

Dostupne informacije pokazuju da se incident dogodio tokom policijskog časa koji je na snazi u Federaciji BiH od 23 do 5 sati ujutro i uveden je u sklopu mjera za borbu protiv pandemije izazvane koronavirusom.

Hrvatska ambasada u Sarajevu smeštena je u poslovnoj zgradi u samom centru grada na sarajevskom Dečijem trgu. Čitavo područje u blizini Ministarstva spoljnih poslova i Predsjedništva BiH pokriveno je nadzornim kamerama.

Ambasador Sabilić rekao je da očekuje da će policija preduzeti sve neophodne korake kako bi brzo istražila incident, ali nije želeo da spekuliše o mogućim motivima počinilaca.

Kurir.rs/24sata.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track